Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 6

Za savršen tost nikako ne preskačite ove 4 stvari

Powered by Barilla

Za savršen tost nikako ne preskačite ove 4 stvari

Iako se u svijetu smatra jednim od jednostavnijih obroka, ipak postoje određena pravila za pripremu savršenog tosta. Što se uopće smatra savršenim tostom i kako ga možete pripremiti, pročitajte u tekstu

Tost je odličan obrok za doručak, međuobrok ili večeru, koji možemo pripremati u bezbroj kombinacija, pa ne čudi što je izrazito popularan u svijetu. Većina će se ljudi složiti s tim kako je savršen tost onaj koji je hrskav izvana i mekan iznutra. No kako ga postići?

Pričekajte da se toster zagrije

Glavni trik za postizanje savršene hrskavosti izvana i mekoće iznutra je vrlo visoka temperatura tostera. Kad upalite toster, najprije pričekajte da dosegne svoju najvišu temperaturu, a zatim stavite tost na 2-4 minute.

Ne postoji univerzalno pravilo koliko dugo je potrebno za pripremu jer to ovisi o vrsti tosta i tostera, odnosno o tome koliko brzo i intenzivno se toster zagrijava. Čekanjem da se toster zagrije također omogućavate jednako pečenje više tostova u nizu jer će zbog jednake temperature za svaki tost biti potrebno isto vremena kao i onome prethodnom.

Pripazite koji tost kupujete

O hrskavosti izvana i mekoći iznutra također će odlučivati vrsta i debljina tosta. Korištenje staroga kruha dobro je iz praktičnih razloga jer tako ne bacamo hranu, ali znajte da on zapravo nije idealan za tostiranje. Osim što je rezanjem kruha teško postići jednaku debljinu kriški, zbog suhoće ne može postati ni dovoljno mekan iznutra.

Zbog toga je dobro koristiti ravnomjerno narezane tostove koji su predviđeni za tostiranje. Primjerice, tost Mulino Bianco PanCarrè dovoljno je tanak da je na površini hrskav, a u sredini mekan. Možete ga iskoristiti i za pripremu toplih sendviča iz pećnice tako da tostove najprije premažete maslacem, a zatim dodate željene sastojke, primjerice feta sir, rajčice, papriku. Sve možete začiniti paprom i bosiljkom. Deset minuta u pećnicu zagrijanoj na 250°C i ukusan obrok je zagarantiran.

Mulino Bianco Pan Bauletto se zbog izrazite svježine može koristiti i bez tostiranja za ukusne sendviče. No možete ga pripremiti i na tavi tako da ga najprije premažete maslacem i stavite na zagrijanu tavu. Zatim dodajte sastojke po želji, na primjer mozzarellu, feta sir, špinat i papriku te poklopite još jednom kriškom tosta. Pecite s obje strane 2-3 minute.

Obratite pozornost na veličinu tosta

I tostovi i tosteri dolaze u bezbroj veličina i oblika, što znači da si međusobno neće uvijek idealno odgovarati. Ako koristite preklopni toster, obratite pažnju na unutrašnja udubljenja ili pregrade koje mogu preklopiti tost i promijeniti mu oblik. Zbog toga se tost neće peći ravnomjerno, a i poslije ćete teže nanijeti namaz po nepravilnoj površini.

Zato vodite računa o tome da je tost uvijek unutar predviđenih dimenzija tostera. Prednost preklopnog tostera je u tome što je namijenjen i za pravljenje sendviča, a ako želite praviti isključivo prazne tostove, odaberite toster u koji se šnite polažu okomito.

Dodajte sol, maslac, avokado...

Maslac i tost dvije su namirnice koje idu ruku pod ruku jer toplina tek pripremljenog tosta rastapa maslac i pretvara tost u deliciju. Kao što bilo koji drugi obrok začinjavate, tako isto učinite i s tostom pa dodajte sol ili neki drugi začin po želji. Na tost možete staviti i jaje na oko, a posljednjih godina sve su popularniji tostovi s avokadom. Za još zdraviju kombinaciju, po vrhu pospite sezamove, chia ili lanene sjemenke.

Powered by Barilla

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.