Obavijesti

Promo sadržaj

17. i 18. svibnja počinju Daruvarski dani piva!

17. i 18. svibnja počinju Daruvarski dani piva!
1

U petak 17.05. i subotu 18.05.2019. u Daruvaru će se moći upoznati i kušati najbolja craft piva iz cijele Hrvatske!

VIDEO

Daruvarski Dani piva prepoznatljivi su kao najveće okupljanje hrvatskih craft pivara na jednom mjestu i svake godine privlače sve veći broj ljubitelja piva i poznavatelja pivske kulture u ovaj grad, koji ponosno nosi titulu jednog od najljepših malih gradova Hrvatske.

Pivovara Daruvar zasigurno je jedan od najznačajnijih simbola Daruvara i njegove bogate tradicije. Osnovana je još davne 1840. godine na imanju grofa Jankovića, a budući da od samih početaka pa sve do danas neprekinuto djeluje na istom mjestu, slovi za najstariju pivovaru u Hrvatskoj, jedinstvenu po načinu proizvodnje piva prema tradicionalnoj češkoj tehnologiji.

Čak 70 različitih craft piva na jednom mjestu!

Ovogodišnja dvodnevna manifestacija Dani piva održat će se 17. i 18.05.2019., te će okupiti više od 40-tak craftera iz cijele Hrvatske. S obzirom da su domaći nezavisni pivari međusobno vrlo povezana zajednica, te kontinuirano bilježe sve veći broj članova, i ove će se godine u sklopu Dana piva održati Festival malih nezavisnih pivara Hrvatske pod nazivom 'Dan nezavisnosti', a unutar kojeg će biti organizirano nekoliko predavanja i panel rasprava čiji će glavni naglasak biti na kolaboracijama i postojećem Zakonu o trošarinama. 

Pivari će nakon toga posjetiteljima ponuditi i prezentirati svoja piva, pa će tako struka i publika imati priliku na jednom mjestu upoznati i kušati čak 70-tak različitih domaćih craft piva. Program započinje u petak 17.05.2019. u 18.00 sati u prostoru Dvorca Janković, a nastavlja se u subotu 18.05.2019. od jutarnjih sati na glavnom gradskom trgu u Daruvaru.

Pivo i gastro specijaliteti – torta od piva i BBQ  meso iz smokera

Pivovara Daruvar, koja je uz Grad Daruvar i Turističku zajednicu Daruvar, organizator ovog događanja, kao najstarija hrvatska pivovara dom je poznate linije craft piva naziva 5th Element, ali i omiljenog lagera Staročeškog piva. Ono će se točiti u subotu od ranih jutarnjih sati na atraktivnom šanku dugačkom 20 metara postavljenom na gradskom trgu, a uz vrhunsko pivo posjetitelji će moći uživati i u zanimljivoj gastro ponudi. Iz pokretne food prikolice gostima će se nuditi jela iz smokera BarbaQ – od burgera, roštilja, rebarca, tortilja, do raznih salata s BBQ mesom. Za slatki dio priče bit će zadužena gastro blogerica Marina Obradović koja će daruvarskoj publici ponuditi posebnu tortu napravljenu od tamnog Stout piva by 5th Element. Također, u sklopu manifestacije, tijekom subote, održat će se Sajam cvijeća i Sajam tradicionalnih gastro proizvoda iz kontinentalnog dijela Hrvatske.

Street Art i  zabavno-glazbeni program tijekom cijelog dana!

Program Dana piva upotpunit će i niz ostalih cjelodnevnih zabavnih događanja za cijelu obitelj. U dnevnom dijelu programa uz DJ glazbu goste će zabavljati daruvarski Boogie Woogie Combo band, za djecu će biti organiziran cjelodnevni Kutak u kojem će najmlađi posjetitelji moći isprobati akrobatiranje na svili, ringu i hammocku, a uz facepainting imat će priliku naučiti žonglirati s tanjurima. Interaktivni cirkuski nastup obogatit će akrobatska koreografija na zračnom ringu, animatori i hodači na štulama, te žongliranje sa vatrenim rekvizitima. Dodatnu dozu smijeha posjetiteljima će zasigurno priuštiti i stand up nastupi komičara. 
Vrhunac programa bit će nastup Lidije Bačić čiji koncert započinje na daruvarskom trgu u 21 sat.

Više informacija o Danima piva i detaljan program potražite na: https://www.facebook.com/events/1253851558124380/

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.