Obavijesti

News

Komentari 10

2020. počinje gradnja novog medicinskog centra u Splitu

Nacionalna sveučilišna bolnica u Zagrebu, novi klinički bolnički centri u Splitu i Osijeku, izgradnja novog KBC-a u Rijeci i bolnice u Puli - sažetak je plana za hrvatski zdravstveni sustav, piše u ponedjeljak Večernji list.

VIDEO

Svi ti projekti u konačnici će rezultirati regionalnim centriranjem vrhunske medicine dok će se istodobno manje zdravstvene ustanove funkcionalno integrirati, što znači da će se ujedinjavati pojedini odjeli lokalnih bolnica te, ukratko, da više neće raditi svi sve . 

Za izgradnju nacionalne sveučilišne bolnice u tijeku je izrada studija izvodljivosti te aplikacije za EU fondove iako, prema riječima hrvatskog ministra zdravstva Milana Kujundžića, zainteresiranih investitora ne manjka. "Hrvatska je očito zanimljiva zemlja a privlačno je i ulaganje u hrvatski zdravstveni sustav. Javljaju se doista brojni investitori iz svijeta zainteresirani za javno-privatno partnerstvo ili s ponudama za sudjelovanje u gradnji u kojima je kamata samo jedan posto", prenosi Večernji list. Kujundžić demantira da ovakav plan ulaganja znači "ključ u bravu" malih bolnica u zemlji.

Početkom iduće godine izgradnja započinje i u Splitu gdje će objedinjeni hitni bolnički prijam biti inkorporiran u novi centar za akutnu medicinu.

- U centru za akutnu medicinu liječit će se svi akutno i životno ugroženi bolesnici te će, osim hitnog izvanbolničkog i bolničkog prijama, tu biti i županijska hitna pomoć, nova anesteziologija i intenzivna, novi kirurški blok, dječja intenzivna, invazivna kardiologija i traumatološki centar, navodi ravnatelj splitskog KBC-a Julije Meštrović koji dodaje da je drugi projekt nova zgrada poliklinike u koju će smjestiti dnevnu bolnicu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za ovaj splitski megaplan osiguran je novac, također dijelom iz fondova EU, a uza sve navedeno, na Križinama će se, dodaje Meštrović, graditi regionalni transfuzijski centar, piše u ponedjeljak Večernji list.

(mz)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...