Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

24sata dovodi najveću europsku videokonferenciju

None Foto: Danijel Berkovic/PIXSELL

24sata je role-model kolegama iz cijelog svijeta. Svjetska udruga izdavača povjerila nam je da budemo domaćini njihove prve konferencije o eksploziji videa, rekao je direktor Styrije za Hrvatsku Boris Trupčević

Najveća europska videokonferencija stiže u Zagreb! U suradnji s prestižnom svjetskom udrugom novinskih izdavača (WAN-IFRA), 24sata u listopadu organizira “Video Action Days”.  

Ovo je novo veliko priznanje za cijeli tim 24sata. U posljednjih dvije godine pokrenuli su video revoluciju na hrvatskom, ali i regionalnom tržištu te osvojili sve digitalne platforme. 

- 24sata je role-model kolegama iz cijelog svijeta. Svjetska udruga izdavača povjerila nam je da u Zagrebu budemo domaćini njihove prve konferencije o eksploziji videa - rekao je direktor Styrije za Hrvatsku Boris Trupčević, kojem će se za govornicom pridružiti vodeći svjetski stručnjaci iz najvećih medija poput BBC-ja, Bilda, El Paisa itd.

Od domaćih snaga, tu je i šef videoodjela u 24sata Matej Lončarić, čiji je projekt JoomBoos i njihov YouTube serijal “Isti san” porušio sve rekorde gledanosti, a zbog inovativnosti je nagrađen globalnom INMA nagradom u New Yorku. 

- U vrlo kratkom roku postali smo konkurentni na globalnom tržištu - rekao je Lončarić.

Glavni urednik 24sata Goran Gavranović dodaje kako je 24sata dokazao da čvrsto drži lidersku poziciju u svim područjima - od tiska pa do digitala, a to dokazuju nagrade na svjetskoj razini:

 - U godinu dana 24sata je napravio ‘boom’ na tržištu. Iz dana u dan nadograđujemo video i digitalnu strategiju kompanije. Video, u kojem smo najjači na regionalnom tržištu, dodatni je bonus na portalu 24sata.hr koji ima 1,5 milijuna real usera, zbog čega smo prema svim metrikama najjači medij u Hrvatskoj - kaže Gavranović. 

- Naša najveća prednost je što se lako prilagođavamo uvjetima na tržištu i neprestano kreiramo nove videoformate - dodala  je urednica News videa Anela Kuburaš. 

Podršku 24sata pružio je i Ralf Ressmann, čelnik svjetske udruge novinskih izdavača.

- Jedini put kojim idete ako koristite videosadržaj je uspješan put - zaključuje Ressmann.

Konferencija je prilika za sve poduzetnike da upoznaju najnovije trendove u svijetu videa. Na “Video Action Days” možete naučiti sve o organizaciji videotima, proizvodnji sadržaja i monetizaciji uspjeha. 

Vidimo se u Zagrebu, 2. i 3. listopada u Kaptol Boutique Cinema & Baru. Ulaznice možete nabaviti na web stranici događaja