Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

3. maj ide u stečaj? 'Čeka nas isti rasplet kao i kod Uljanika'

None Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Nakon što je jučer proglašeno kako Uljanik ide u stečaj, izgleda da ni preostalih osamstotinjak radnika trećemajaca neće biti pošteđeno. Direktor '3.maja' najavljuje stečaj

Pulsko brodogradilište sa svojih 1118 radnika, jučer je otišlo u stečaj. Rješenje o otvaranju stečaja bit će gotovo u roku od tri dana. Imenovat će se stečajni upravitelj, a prvi potez je podjela otkaza uz zakonski otkazni rok od mjesec dana.

uljanik KRAJ BRODOGRADILIŠTA Gotovo je, Uljanik ide u stečaj: Radnicima oko 17-18 tisuća kn

Jučer su pokrenuti stečajevi u Uljanikovom holdingu, te je bez posla ostalo 210 radnika. Radnici će se nakon otkaza moći prijaviti na Zavod za zapošljavanje, a državna Agencija za osiguranje radničkih tražbina će im osigurati tri minimalne plaće, pola otpremnine, te dio naknade za godišnje eventualno bolovanje. Iako su radnici od Agencije već dobili tri minimalne plaće dok su bili u blokadi, to ne sprečava nove isplate, potvrdio nam je ravnatelj Ivan Madunić.

TUGA U PULI Ogorčeni: Radi stečaja Uljanika u Puli su proglasili dan žalosti

- U prosjeku se radi o iznosu između 17.000 i 18.000 kuna. Ako bi cijela Uljanik grupa otišla u stečaj, to bi koštalo 85 milijuna kuna - rekao je Madunić. Za prethodne minimalce je potrošeno oko 40 milijuna kuna.

Pula: Predstavnici China Shipbuilding Industry Corporationa stigli  u Uljanik | Autor: Dusko Marusic/PIXSELL Foto: Dusko Marusic/PIXSELL Edi Kučan

Najavljuje se kako preostale radnike '3.maja' čeka slična sudbina i teško je da će izmaknuti stečaju. 

Direktor '3.maja' Edi Kučan začuđen je, ali i iznenađen zbog jučerašnjeg  proglašenja stečaja u Uljanik Brodogradilištu.

- Definitivno je da stečajevi drugih društava u Uljanik grupi, pa tako i pulskog brodogradilišta nama dodatno otežavaju stvar i čini sve izvjesnijim da takav rasplet čeka i nas početkom lipnja - rekao je za Novi list Edi Kučan. 

Stečajno ročište za '3. maj' zakazano je 5. lipnja. 

 

Komentari (62)
  • Valjda će Rijecani progledati sto se tiče vlasti u Rijeci

    14. 5. 2019,   10:37
  • Pa u rijeci je plan koji stoji već duže vrijeme na mjesto smrdljive propale rafinerije i trećeg maja napraviti hotelske komplekse, u rijeci jedino što će ostat je luka rijeka i viktor lenac zato treba sve bazirat na proširenje riječke luke i izgradnju željeznice da bar dio trećeg maja može nastaviti negdje.

    14. 5. 2019,   09:29
  • Jbt kako su vaši političari nesposobni,važno je da mrze Vučića,bolje da su se savetovali sa sposobnijim od njih a ne da ga mrze,a on je uspeo obrlatiti kineze sa železarom Smederevo,4.547 zaposlenih,ej!Prosečna plata 600 eura,naravno nije nešto,ali imaju posao i sa tendencijom rasta,a kod vas uljanik i 3 maj oko 2.000 zaposlenih zajedno,toliko se država ganjala da reši i na kraju ništa,predala se,a narod ostavljen na cedilu!

    14. 5. 2019,   12:53