Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

45 godina sreće uz Hrvatsku Lutriju

None Foto: Hrvatska Lutrija

Ove godine Hrvatska Lutrija obilježava 45. godina postojanja, no uz taj, jubilarni, slavi još dva rođendana – Eurojackpot slavi peti dok 'šestica' navršava 30 godina

U ovih gotovo pola stoljeća u mnoge domove ušli su zabava i igra te velik broj značajnih dobitaka, a kada govorimo o njihovoj ukupnoj vrijednosti riječ je o gotovo 9 milijardi kuna. Priređivanjem igara, Hrvatska Lutrija sreću ne donosi samo igračima već i brojnim članovima društva jer zahvaljujući uplatama, u ovih 45 godina, izdvojeno je 2,5 milijarde kuna za društveno korisne djelatnosti. Još jedan od načina isticanja one najvažnije uloge– društvene je i javni natječaj za donacije ukupne vrijednosti 450.000 kuna koji je objavljen 20. ožujka odnosno na Međunarodni dan sreće. Na ovaj način, osim kroz državni proračun, pruža se mogućnost izravne podrške svim organizacijama civilnog društva i javnim ustanovama čije su aktivnosti usmjerene općoj dobrobiti.

Na isti dan, kao dugogodišnja članica Svjetske (World Lottery Association) i Europske lutrijske asocijacije (The European Lotteries), imala je čast biti domaćinom međunarodnog PR/Communication & Social Media Seminara. Odnosi s javnošću, društvene mreže u njihovoj funkciji te komunikacija općenito, postali su posljednjih godina sve zahtjevniji, a ne zaobilaze niti industriju igara na sreću. Upravo te teme bile su u fokusu dvodnevnog seminara koji je okupio 50-ak inozemnih kolega s područja odnosa s javnošću i komunikacija iz čak 18 zemalja. Uz bogati seminarski program, Hrvatska Lutrija je sve sudionike odvela na jednu od najznačajnijih izložbi na ovom prostoru Nikola Tesla Mind from the future. Multimedijski spektakl oduševio je sve prisutne koji su se ovom prilikom mogli upoznati s brojnim nepoznatim detaljima iz Teslina života.

Prvo izvlačenje Lota 6/45, tada zvanog Loto Fortuna 6/45, održano je u nedjelju 6. studenog 1988. g., a od 22. ožujka šestica se izvlači dva puta tjedno – četvrtkom i nedjeljom. U tom prvom izvlačenju odnosno novoj promjeni osvojen je glavni dobitak pa tako Jackpot šestice vrijedan više od 10 milijuna kn ide u Čepin.

Eurojackpot je u veljači obilježio 5 godina priređivanja u Hrvatskoj. U ovoj igri hrvatski igrači doista imaju sreće, a uz glavni dobitak od 131 milijun kn iz 2014.,osvojen je još 41 dobitak druge i treće vrste. U veljači je u Slavonskom Brodu osvojen dobitak 5+1 vrijedan više od 26 milijuna kn dok su u ožujku osvojene tri petice, dvije vrijedne po 1.157.945,24 kn te jedna od 498.655,37 kuna.

Foto: Hrvatska Lutrija

Jan Driessen, Nizozemska – član savjetodavnog odbora Van Gogh Museum, Ana Jazić, Hrvatska Lutrija - voditeljica Službe korporativnih komunikacija, Arjan Van't Veer, Nizozemska - glavni tajnik The European Lotteries, David Selier, Nizozemska – direktor Sektora odnosa s javnošću IKEA