Obavijesti

Promo sadržaj

5 razloga zašto realizirati kredit za refinanciranje

5 razloga zašto realizirati kredit za refinanciranje
1

Neosporna je činjenica da su krediti prijašnjih godina bili znatno skuplji te se danas zaista isplati refinancirati postojeća zaduženja, smanjiti rate ili ostaviti ratu, a smanjiti rok otplate, a sve to uz manje kamate

Krediti za refinanciranje su odličan način za rješavanje složene financijske situacije koju čine razna dugovanja. Jednim, novim kreditom objedinjuju se razna zaduženja, krediti, prekoračenja putem kreditnih kartica i slično. Prednost ovog kredita je ne samo lakša kontrola financija, već i manja kamatna stopa koja donosi uštede. 

Neosporna je činjenica da su krediti prijašnjih godina bili znatno skuplji te se danas zaista isplati refinancirati postojeća zaduženja, smanjiti rate ili ostaviti ratu, a smanjiti rok otplate, a sve to uz manje kamate. 

KREDIT ZA REFINANCIRANJE ILI REPROGRAMIRANJE 

Odobravaju se za:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
  • za gotovinske kredite -  do iznosa od 300.000 kuna i do 10 godina otplate a kamatne stope se kreću od 4,5 % godišnje 
  • za stambene kredite -  u iznosu do 2.300.000 kuna i do 30 godina otplate a  kamatne stope se kreću od 2,97 % godišnje

Mogu ih realizirati:

  • osobe starije od 18 godina
  • osobe zaposlene na neodređeno ili određeno
  • roditelji odgajatelji te umirovljenici

Važno je napomenuti kako za ovu vrstu zaduženja u pravilu nije potreban jamac ili sudužnik. 


1. Problem: Analiza - paraliza

Postoji jedan fenomen koji nam govori da previše izbora stvara zbunjenost i utječe na nas da ne djelujemo. U moru ponuda i banaka koje nude kredite za refinanciranje uistinu nije jednostavno odabrati najbolje rješenje. Za početak – kako znati koji je kredit uistinu najpovoljniji ako ne usporedimo više ponuda? Znači li to obilazak nekoliko banaka ili radije učinimo posjet „našoj“ banci pa što bude? 

Kad je novac u pitanju – ne prepuštajte stvar slučaju. 

Kreditni posrednici, koji se ovim poslom bave godinama, odlično poznaju ponude banaka i drugih financijskih institucija te pronalaze najbolje rješenje za vaš problem.

RJEŠENJE: uštedite svoje vrijeme dajući povjerenje kreditnom posredniku koji će vas voditi kroz cijeli proces realizacije od odabira banke, prikupljanja potrebne dokumentacije pa do same isplate kredita u banci po Vašem izboru. Takva osoba će odvojiti vrijeme za vas i na miru saslušati sve što imate za reći, detaljno pregledati vašu dokumentaciju i složiti potrebno za prezentaciju banci.

Kontaktirajte OPTIMUM GRUPU

2. Problem: Banka vas je već odbila

Razlozi zašto ste odbijeni od strane banke su najčešće službeno opravdani. No, svaka banka na svoj način razmatra parametre za odobrenje traženog kredita. Na primjer, neke banke ne odobravaju kredite osobama mlađima od 22 godine života dok druge traže minimalni staž od najmanje 12 mjeseci staža i to kod istog poslodavca! 

Možda vas je banka odbila iz nekog takvog razloga – dok u drugoj banci to ne bi bio razlog za odbijanje te bi dobili traženi kredit.

Sitnice su često presudne – a kreditni posrednik dobro poznaje uvijete raznih banaka. 

RJEŠENJE: prije odlaska u banku, dogovorite radije sastanak s kreditnim posrednikom, jer: 

  • odvojit će vrijeme za razgovor s vama, izraditi će detaljnu analizu vašeg slučaja
  • upoznati će vas s uvjetima, ponudama i pogodnostima više banaka na jednom mjestu
  •  nakon odabira određene banke proći će sve troškove, izračune kako bi bili sigurni da ste odabrali trenutno najpovoljniji kredit na tržištu za sebe

Naravno, brzina realizacije ovisi o traženom iznosu, kreditnoj povijesti klijenta, procesu odobravanja u banci, ali u pravilu, kada se radi o kreditu za refinanciranje, realan rok za odobrenje je unutar 7 radnih dana.

3. Problem: Gdje su obećane velike uštede?

Imate prijatelja koji je nakon kredita za refinanciranje doslovno uštedio nekoliko desetaka tisuća kuna. Pitate se zašto se to događa drugima, a ne vama? Postoje razni slučajevi u praksi kreditnih posrednika, u razgovoru s Markom Perićem, direktorom Optimum grupe, doznajemo da su neki njihovi klijenti uz kredit za refinanciranje ili kredit za blokirane na kraju stvarno uštedjeli i više desetaka tisuća kuna. Nije teško povjerovati tim brojkama, jer je riječ o tvrtki koja pripada samom vrhu prema postocima uspješnosti i kvaliteti poslovanja. No, kako do uštede?

RJEŠENJE: spoj matematike i sposobnosti pregovaranja. Recimo, prije 10-ak godina kamate su bile nerealno visoke, pa čak i preko 10 %. Riješi li se dugovanje prema takvim uvjetima, a novi kredit, koji sve zatvara, ima kamatu oko 4,5 %, tada su uštede i te kako ostvarive. 

Kada se radi o stambenim kreditima gdje su iznosi znatno veći a rokovi otplate duži uštede mogu biti i veće od navedenoga.

Posao financijskih savjetnika i kreditnih posrednika je upravo postići da platite manje i prođete bolje te se kao vaši zastupnici zalažu za to. 

Zanima li vas ta tema detaljnije, svakako dogovorite termin svog razgovora.

4. Problem: Ne želim posrednika jer košta

Neosporna činjenica je: kreditni posrednik vas ne košta! Kako? Zašto bi to itko radio besplatno?  Naravno da nije besplatno, ali to ne znači da se naplaćuje od vas. Kreditni posrednik proviziju ostvaruje od partnerskih tvrtki za čije proizvode i usluge posreduje te je na taj način njihov rad za vas kao stranku besplatan. 

Uz pomoć uspješnih tvrtki poput OPTIMUM GRUPE cijeli proces oko kredita za refinanciranje je brži, lakši i jednostavniji. 

Nema više lutanja, nema više nejasnoća – već kročite putem rješenja koja vam mogu poboljšati kvalitetu života. Jer uz jedan dug, uz jedan kredit, svakako se lakše živi.  

Kontaktirajte OPTIMUM GRUPU

OPTIMUM GRUPA iz Zagreba okuplja tim licenciranih kreditnih posrednika koji imaju višegodišnje iskustvo u svijetu bankarstva i osiguranja. Licencirana su agencija od Ministarstva financija prema zakonu o potrošačkom kreditiranju te od Hrvatske narodne banke prema zakonu o stambenom potrošačkom kreditiranju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj
Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince