Obavijesti

News

Komentari 4

A1 je u prvih devet mjeseci imao 116 milijuna eura dobiti

A1 je u prvih devet mjeseci imao 116 milijuna eura dobiti
1

Ukidanje naknade za korištenje mreže za korisnike na bonove te uvođenje ponude neograničenog interneta utjecalo je na prihode u mobilnom segmentu

VIDEO

Tvrtka A1 Hrvatska u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila je ukupne prihode od 323,5 milijuna eura, što je jedan posto više nego u istom razdoblju prošle godine i operativnu operativna dobit (EBITDA) od gotovo 116 milijuna eura, doznaje se iz te tvrtke, čiji su rezultati objavljeni u sklopu rezultata matične kompanije Telekom Austria Group.

Komentirajući porast ukupnih prihoda za prvih devet mjeseci ove godine od 1 posto, na 323,5 milijuna eura, iz A1 Hrvatska kažu da su rezultat većih prihoda od usluga, posebice od govornog i podatkovnog prometa pod utjecajem turističke sezone odnosno posjetitelja u roamingu.

Stabilni prihodi utjecali su na porast operativne dobiti (EBITDA) od 7,1 posto u odnosu na lani, na 115,9 milijuna eura, i to prvenstveno zbog utjecaja značajnih troškova uzrokovanih promjenom naziva kompanije u 2018. (rebrending), odnosno manjih troškova ove godine.

Istovremeno, kompanija je nastavila snažno investirati u mrežnu infrastrukturu, pogotovo mobilne mreže nove generacije i fiksni pristup  - kapitalne investicije porasle su 9,4 posto, na 61,4 milijuna eura.

Ukidanje naknade za korištenje mreže za korisnike na bonove te uvođenje ponude neograničenog interneta utjecalo je na prihode u mobilnom segmentu, a unatoč porastu broja korisnika za 1,4 posto, prosječni prihod po korisniku (ARPU) niži je za 0,5 posto.

Prihodi od fiksnih usluga porasli su zbog povećanja broja korisnika u svim segmentima (govorne usluge, broadband i TV usluge) te uvođenja naknade za pristup uslugama fiksne mreže u rujnu, navode iz A1 Hrvatska.

Predsjednik Uprave te tvrtke Jiří Dvorjančanski poručio je da A1 ostaje snažan igrač i izazivač na domaćem telekomunikacijskom i digitalnom tržištu.

- Ove godine predstavili smo LTE Advanced Pro mobilnu mrežu s brzinama do 1,35 Gbps te prvu NB IoT mrežu s nacionalnom pokrivenošću, čime smo omogućili razvoj IoT poslovnih modela. Demonstrirali smo 5G na mobilnim uređajima, a i neovisno P3 testiranje potvrdilo je da A1 ima najbolju mobilnu i fiksnu mrežu u Hrvatskoj, što je dodatni motiv da s jednakom predanošću nastavimo i dalje. Očekujemo i da pozitivna investicijska klima otvori mogućnosti bržoj implementaciji mreža nove generacije i razvoju Hrvatske kao modernog digitalnog društva - zaključio je Dvorjančanski.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'
DRAMA OKO IZBORA

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'

Svjetski mediji u ponedjeljak prenose odluku Ustavnog suda o zabrani kandidature Zorana Milanovića na predstojećim parlamentarnim izborima, a dio njih predsjednika predstavlja kao „populista” koji je „iznosio proruske stavove”, ali i kao jednog od najpopularnijih političara u zemlji