Obavijesti

News

Komentari 0

'Abecedni ubojica' još je živ? Silovao, pa zadavio tri curice...

'Abecedni ubojica' još je živ? Silovao, pa zadavio tri curice...
1

Početkom 1970-tih godina u saveznoj američkoj državi New York silovane su i zadavljene tri djevojčice. Žrtvama je zajedničko bilo to da im ime i prezime počinju istim slovom

VIDEO

U specijalu 'Nikad otkriveni ubojice' donosimo priče koje su šokirale i zaprepastile javnost, a unatoč opširnim istragama zloglasni monstrumi nikad nisu pronađeni...

U gradu Rochesteru, u američkoj državi New York, 70-ih godina prošlog stoljeća na najokrutniji način likvidirane su tri djevojčice. Bile su stare 10 i 11 godina. Silovane su i zadavljene. 

Zajedničko im je to što svaka žrtva ima ista početna slova imena i prezimena, a pronađena su na mjestima istog početnog slova kao i grada iz kojeg dolaze : Carmen Colon pronađena je u Churchvilleu, Wanda Walkowicz u Websteru i Michelle Maenza u Macedonu.

Nakon svakog ubojstva detektivi bi pronašli barem jednog sumnjivca koji se nije mogao povezati s drugim ubojstvima.

Pronašli je u jarku kraj ceste

Najprije je ubijena Carmen (10). Ona se 16. studenog 1971. vraćala kući iz ljekarne. Njezino tijelo pronađeno je dva dana kasnije u jarku kraj ceste. Nikakav trga o ubojici nije pronađen. Policija je mislila da je slučajnost što je djevojčica istih inicijala imena i prezimena pronađena na mjestu koje počinje tim slovom. 

Lokalni detektiv Robert Russelo posumnjao je na radnika u ladanjskom klubu koji je  bio u blizini u vrijeme ubojstva, a ručno je mijenjao vrijeme dolaska na posao na električnom kartonu. On je pobjegao prije nego što su ga uspjeli ispitati.Na njega su posumnjali jer je za njim bila  raspisana tjeralica zbog napada na 15-godišnjakinju.

Očevici su im u međuvremenu ispričali da su na dana nestanka svjedočili nečemu neobičnom. Djevojčica je trčala cestom, a njezin ujak Miquel je vozio za njom unatrag . Iako nitko nije vidio da ju je zgrabio, tada je posljednji put viđena živa. U automobilu njezina ujaka, koji je odgovarao boji koju su vidjeli svjedoci, pronađeno je nekoliko njezinih lasi i lutka. Iako je automobil bio sasvim nov bio je detaljno očišćen. Taman kada je policija pomislila da imaju nešto, i on je pobjegao.

Amater ili provokator?

Wandu Walkowicz (10) majka je u travnju 1973. poslala u trgovinu. Nikad se nije vratila. Silovana je ali je ubojica ostavio DNK - sjeme na gaćicama.

Policija je samo pola godina kasnije pronašla Michelle Maenza (11) silovanu i zadavljenu.

youtube

Ubojica je ostavljao tijela u šumi u blizini ceste, kao da je želio da ih brzo pronađu. Ipak, stručnjaci se ne mogu dogovoriti je li riječ o amateru ili provokatoru. 

Detektiv Vito De Ambrosio posumnjao je nakon Wandinog ubojstva da je ubojica lokalni vatrogasac . Kasnije je još otkriveno kako je bio na lokacijama gdje su živjele sve tri djevojčice.

Početkom 1974. godine, policija je vatrogasca ulovila na djelu. Pokušao je silovati djevojčicu u garaži. Međutim, uspio je pobjeći, a na kraju se i ubio u automobilu. Bio je kažnjavan zbog pokušaja silovanja 16-godišnjakinje koja je izgledala kao da ima devet godina. Ubojstva su nakon njegove smrti prestala. Činilo se kao da je slučaj zaključen.

Istražitelji bespomoćni

Novinar Gerry Craig počeo je istraživati novog sumnjivca 1984. godine. Vjerovao je kako je ubojica Kenneth Bianchi , koji je već osuđivan zbog ubojstva prozvan davitelj s Hillsidea, Osuđen je na doživotni zatvor nakon što je zajedno s rođakom Angelom Buonom ubio 12 žena u Kaliforniji i Washingtonu krajem 70-ih godina. Ali, početkom 70-ih godina prodavao je sladoled u Rochesteru. Saznavši u zatvoru da je sumnjivac i za ta ubojstva, učinio je sve da skine ljagu sa svoga imena.

Čak ni okorjeli serijski ubojica nije želio da se njegovo ime povezuju s djecom. Njegova riječ ne znači puno, ali DNK analiza krajem 80-ih godina potvrdila je kako je doista nevin.

Tada su testirali i vatrogasca. Ni on nije ubojica. Pojavio se Miquel Colon i predao policiji. Pao je na poligrafu. Istražitelji su bili uvjereni da je silovao i ubio nećakinju, ali nisu ga mogli povezati s drugim ubojstvima.

Colon je iskoristio trenutak nepažnje za vrijeme ispitivanja i pucao si pištoljem u usta.

Ostao je još jedino radnik u kuhinji koga je trebalo testirati. Policija ga je pronašla na groblju u Ohiju. U vrijeme drugog i trećeg ubojstva, nije ni bio u Rochesteru, a ni DNK se nije podudarao.

Detektivi su razvili teoriju kako uopće nije riječ o jednom ubojici, već o više njih, a isti inicijali samo su slučajnost. 

Je li ubojica prostitutki odgovoran i za ubojstva djevojčica?

Sve je ostalo na teorijama do uhićenja Josepha Nasoa 11. travnja 2011. godine . Naime, u razdoblju od kraja 70-ih do 1994. godine u Kaliforniji su ubijene četiri prostitutke, koje su, također, imale iste inicijale imena i prezimena: Roxene Roggasch, Pamela Parsons, Tracy Tofoya i Carmen Colon (istog imena kao ubijena djevojčica u Rochesteru).

Policajac je slučajno otkrio Nasoa. Došao je kod njega zbog redovne kontrole oružja i pronašao gomilu fotografija žena u neprirodnim položajima koje su djelovale mrtvo. Naso je tvrdio kako je to umjetnost. Naso je u vrijeme ubojstava živio u Rochesteru.

Za vrijeme saslušanja u siječnju 2012. godine otkriveno je kako je Naso vodio ' dnevnik silovanja '. Spomenuo je smrt djevojke u 'Buffalo šumi', za što su istražitelji vjerovali da se radi o državi New York. U dnevniku je opisivao kako je pratio svoje žrtve, iživljavao se nad njima, a zatim i fotografirao u seksualnim pozama s lutkama. Na sudu se branio sam. Priznao je kako je unajmljivao prostitutke te im plaćao za neobične fotografije, ali ubojstva nikada nije priznao.

Naso je za silovanja i ubojstva u Kaliforniji osuđen na smrtnu kaznu 2013. godine, ali nikada za ubojstva u Rochesteru.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Sočni' detalji iz života fatalne Coco: Voljela plemića i nacista
MIRIS SKANDALA

'Sočni' detalji iz života fatalne Coco: Voljela plemića i nacista

Ljubiteljica aristokracije, milijunaša i nacista - genijalna modna ikona Coco Chanel cijelo vrijeme okupacije Francuske provela je u hotelu Ritz gdje je bila smještena nacistička vrhuška

Toranj smrti: I danas živimo u strahu da ćemo izgorjeti živi...
GRENFELL TORANJ

Toranj smrti: I danas živimo u strahu da ćemo izgorjeti živi...

Poznati londonski neboder Grenfell na današnji dan prije dvije godine planuo je kao šibica. U požaru je život izgubile 72 ljudi, dvoje ih je podleglo ozljedama u bolnici dok je 70 ljudi bilo ozlijeđeno
Sloboda i strah na Kosovu: 'Da tu nije NATO, izbio bi novi rat'
20 GODINA OD PREKRETNICE

Sloboda i strah na Kosovu: 'Da tu nije NATO, izbio bi novi rat'

NATO-ova tromjesečna intervencija zaustavila je nasilje između albanskih separatista i srpskih snaga kojima je upravljao Slobodan Milošević. Iako je nasilje zaustavljeno, dvije se strane nikada nisu pomirile u cijelosti