Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Abramovičeva jahta Luna je zasjenila brodove u Rovinju

None Foto: 24sata 2

Jahta Luna iz flote milijardera Romana Abramoviča jednu je noć bila usidrena kod Rovinja. Impozantna jahta ima četiri palube, dva helidroma pa čak i podmornicu

Ovo je drugi put da nam je Luna stigla u Rovinj, a njegove jahte su svake godine kod nas, kazali su nam u rovinjskoj Lučkoj upravi. Zna se da Roman Abramovič, vlasnik Chelseaja, obožava Jadran, no nisu nam htjeli reći je li osobno stigao u Rovinj. Impozantna jahta iz flote ruskog milijardera bila je usidrena samo jednu noć, ali je to bilo dovoljno da privuče pozornost građana.

- Doplovila je iz pravca Venecije gdje su se turisti bunili da je zaklonio pogled na znamenitosti. U pomoćnom gliseru koji se spustio s broda vidio sam čovjeka vrlo sličnog Abramoviču, ali ne mogu sa sigurnosti reći da je to bio on - rekao nam je čitatelj Michele Čupić. Dodao je da su u utorak navečer čuvari neprestano brodićem kružili oko jahte. Pretpostavlja da su pazili da se nitko previše ne približi brodu baš zbog toga jer pretpostavljaju da je bogati vlasnik bio na njemu. Luna je duga 115 metara i najšira je na svijetu. Ima četiri palube, a na prvoj palubi su veliki bazen i sunčališta. Gostima su na raspolaganju i dva helikoptera.

Prepoznatljiva je po telekomunikacijskom tornju, koji je toliko sofisticiran da se njime može komunicirati s bilo kojeg mjesta i u bilo kakvim uvjetima. Nazivaju je “istraživačkom jahtom” jer može na duža putovanja i nema potrebe za čestim obnavljanjem zaliha. Abramovič je prošle godine Lunu preuzeo u norveškom brodogradilištu Stahlbau Nord.

Brzina: 25 čvorova

Dužina 115 metara

Snaga: 29.600 KS

Posada: 40 članova

Helidrom: dva

Podmornica: jedna

Komentari (35)
  • Vi fakat kasnite tu u 24 sata pa šta neznate da mi ju je Abramovič prodao prije par dana i sada se kruzam po jadranu i komentiram ovaj nebitan članak!!!

    29. 6. 2011,   19:19
  • Došao je po Modrića....to je to.

    29. 6. 2011,   21:55
  • Ima on i bolju od ove......

    29. 6. 2011,   19:24