Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Acibadem nudi najsuvremeniju dijagnostiku i liječenje

None Foto: Igor Nobilo - www.igornobilo.info, +385 98 411 171 13

Acibadem, turska zdravstvena grupacija sa svoje 22 bolnice, otvorila je vrata hrvatskim građanima putem svoga informativnog ureda u kojem pacijenti mogu dobiti sve potrebne informacije o liječenju u toj svjetski priznatoj zdravstvenoj ustanovi

Acıbadem, koji u sastavu ima 22 vrhunske bolnice i 20 zdravstvenih centara izvrsnosti,  svoje usluge nudi i u Hrvatskoj putem informativnog ureda koji je upravo otvoren u Zagrebu. U novootvorenom uredu mogu se dobiti sve informacije o liječenju Acıbademu, kao i drugo mišljenje svjetski poznatih liječnika iz Acıbadem-a.

Acıbadem bolnice, smještene su u Istanbulu i opremljene najsuvremenijom tehnologijom, a centri  izvrsnosti su u području onkologije i radiokirurgije. Acıbademove bolnice pružaju visokokvalitetnu zdravstvenu uslugu zahvaljujući najnovijim dijagnostičkim i terapijskim metodama, te širokom spektru najsuvremenijih medicinskih uređaja. Revolucionarna tehnologija primjenjuje se u radiokirurgiji za operacije karcionoma bez reza i krvi, kao što je Cyberknife kojim se neinvazivno operiraju tumori na svim dijelovima tijela, uključujući mozak, glavu i vrat, te Truebeam koji se koristi za operacije  malih i teško dostupnih tumora.   Zatim, Intraoperativni linearni akcelerator za jednokratnu dozu zračenja tijekom operacije raka dojke. Dok primjerice  Flash CT skenira cijelo tijelo u samo četiri sekunde. Osim toga, onkološki pacijenti na kemoterapiji, zbog dobre premedikacije nemaju nuspojave kao što su mučnina, povraćanje, glavobolja i problemi s limfnim sustavom.

Osim Turske, Acıbadem ima bolnice u Bugarskoj, Nizozemskoj i Makedoniji. Ove godine otvoreni su informativni uredi u 35 grada u  22 zemlje, uključujući susjednu Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i ostale balkanske države.

Osim toga, Acıbademove bolnice zapošljavaju visoko kvalificirane stručnjake. Neki od njih su među najboljima na svijetu, poput robotskog kardiokirurga prof. dr. Cema Alhana, izvanrednog profesora Dr. Şahina Şenaya, voditelja svjetske neurološke kirurške akademije dr. Necmettina Pamira, bivšeg predsjednik Europskog udruženja pedijatrijskih neurokirurga prof. dr. Memeta Özeka, koji će 8. prosinca održati prevanje u Dječjoj bolnici Klaićeva u Zagrebu. Zatim, prof. Ercümenta Ovalıja, svjetski  priznati stručnjak za hematologiju, specijaliziran za liječenje matičnim stanicama, te prof. dr. Sc. Sireta Ratipa, stručnjaka za transplantaciju koštane srži uz pomoć α-β T Cell Depletion Metodom (HLA) tzv. haploidentičnom metodom u kojoj donatori mogu biti bliži članovi obitelji.

Liječnici Acıbadema koriste najsuvremenije metode liječenja, posebno u području minimalno invazivne robotske kardio kirurgije, pedijatrijske neurokirurgije i neurokirurgije za odrasle, onkologije, radioterapije i radiologije, umjetne oplodnje i transplantacije haploidentične koštane srži koja se vrlo uspješno provodi u Acibademu. Uspjeh umjetne oplodnje od prvog pokušaja u Acıbademu je prilično visok zahvaljujući embrioskopu, najmodernijem inkubatoru koji pruža sve potrebne fiziološke uvjete za razvoj živog embrija.

"Otvorili smo informativni ured u Zagrebu jer smo željeli da Acibademove zdravstvene usluge budu dostupne i hrvatskim građanima", rekla je Leyla Ataoğlu, pomoćnik ravnatelja tima zaduženog za europsku regiju, objašnjavajući kako Acıbadem ima međunarodni odjel koji vodi brigu o pacijentima koji dolaze iz inozemstva. Taj odjel podijeljen je u nekoliko timova, a Hrvatska je sada dio tima jugoistočne Europe koji uključuje Hrvatsku, Sloveniju, Makedoniju, Kosovo, Albaniju, BiH,  Srbiju, Bugarsku i Crnu Goru. Djelatnici Acıbademovog međunarodnog odjela  zdravstveni su profesionalci koji govore jezicima zemalja za koje su odgovorni, pa pako i hravatski jezik.

Acıbadem pruža sveobuhvatnu zdravstvenu uslugu A klase za međunarodne pacijente. Postupak za međunarodne pacijente u Acıbademu tako je organiziran da je pacijent u središtu pozornosti. Sve brige o prijevozu, smještaju i prijemu na liječenje obrađuju pratitelji koji govori hrvatski jezik radi lakšeg razumijevanja i usmjeravanja bolesnika.  Acıbademovi djelatnici dočekuju pacijente u zračnoj luci, a osiguran je i transfer do bolnice te pratitelje tijekom boravka pacijenta u Acibademu.

Ured u Zagrebu otvoren je na adresi Ribnjak 14, a više informacija može se pronaći na web stranici http://acibadem.hr/

Poptuno novi dizajn bolnice vodeće zdravstvene grupacije u Turskoj, opremljena najsuvremenijom tehnologijom. Više pogledajte na FB stranici Acibadem Hrvatska.

Veliko nam je zadovoljstvo stajati Vam na raspolaganju za sve vaše medicinske upite.

Acıbadem Zagreb

Address: Ribnjak 14, 10000 Zagreb

Tel: +38514400492

Tema: Promo sadržaj

Komentari (12)
  • Bolnice izgledaju ko hoteli sa 5☆ Vrhunski strucnjaci - ALI skupo ko sam vrag! Nazalost, imala sam priliku biti u jednoj u Bodrumu... ali nije to za nase trziste! Sa placama od 3000kn ne mozemo mi ni u dvoriste Acibadema uci...

    17. 10. 2017,   21:22
  • Što bi rekli istrijani : a ki će to platit

    17. 10. 2017,   16:35
  • eto, gradonačelniče, ove dopeljaj u Zagreb ak si faca.. a ne krcat fontane....

    17. 10. 2017,   15:29