Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Adrović tvrdi: Prava korisnika kredita poravnata konverzijom

Komentari (3)
  • Valutne klauzule zabraniti u kreditima. Ne može tijekom otplate rasti glavnica i cijena kamata. Tako da kredit u konačnici postane neotplativ. Uostalom cijenu strane valute određuje HNB.

    29. 10. 2019,   15:49
  • Konverzijom je samo daljnja otplata kredita usklađena sa zakonom, ali ne i kriminalno-nezakonite radnje prije konverzije. To je isto kao da vam osoba koja ima moć i monopol ukrade novac, isti uloži u biznis i njime (predmetom kaznenog djela) ostvaruje ekstra dobit i dijeli bonuse, a smatra da je povratom glavnice ukradenog novca nakon 5 do 10 godina oslobođen za kazneno djelo te da su sve radnje u periodu kršenja zakona sada legalne. Sva zarada stečena tim kaznenim djelom treba biti oduzeta. Sva materijalna i nematerijalna šteta te socijalne patnje kreditoprimaca i njihovih obitelji moraju se sanirati. Sve osobe uključene u kriminalno-bankarski pothvat moraju biti kažnjene.

    30. 10. 2019,   06:30
  • Adrovic nije u pravu. Konverzijom nisu korisnici potpuno obesteceni. Ostala je jednostrana promjena kamatnih stopa, a nidu isplacene niti kamate na preplaceni tecaj.

    29. 10. 2019,   17:53