Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Afera Reebok: Hrvat zbog zavjere osuđen na 2 godine

None Foto: 24sata

Pajčin je priznao krivnju za sudjelovanje u zavjeri, laganje nadzornoj Komisiji za tržište vrijednosnica i za pribavu povjerljivih podataka

Hrvatu Davidu Pajčinu, bivšem brokeru tvrtke Goldman Sachs Inc., drugooptuženom u tzv. aferi Reebok s trgovanjem dionicama po povlaštenim informacijama, sud u New Yorku u petak je izrekao je kaznu od 26 mjeseci zatvora, što je vrijeme koje je već proveo u pritvoru pa je odmah i oslobođen. Pajčina, koji je pristao ostati u pritvoru nakon uhićenja 2005. godine i surađivao je u istrazi, sudac Victor Marrero osudio je i na tri godine uvjetno, novčanu kaznu od 10.000 dolara i pljenidbu njegovog dijela nelegalne dobiti od 6,7 milijuna dolara. Pajčin je 2006. godine priznao krivnju za sudjelovanje u zavjeri, laganje nadzornoj Komisiji za tržište vrijednosnica (SEC) i za pribavu povjerljivih podataka.
- Želim se ispričati sudu, vladi SAD-a i svojoj obitelji za kaznena djela koja sam počinio- rekao je Pajčin nakon izricanja zatvorske kazne, koja mu je smanjena zbog suradnje s optužbom.

Komentiraj, znaš da želiš!