Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

"Godinama smo izvlačili novac iz tvrtki, dok nismo provaljeni"

None Foto: Marko Lukunic/PIXSELL 3

Igor Premilovac je na sudu rekao kako ga je Josip Sapunar pitao da li bi mogao organizirati izvlačenje novca. On mu ej rekao da može i tako su krenuli u posao. Novac su izvlačili preko tvrtke u Austriji

Ja sam se 2013. javio DORH-u jer sam osjećao da više nemamo kud i ispričao im kako sam po uputama Josipa Sapunara organizirao izvlačenje novaca iz tvrtki. Upoznao sam mali broj ljudi upućenih u taj posao i tako smo radili nekoliko godina dok nismo provaljeni. Sapunara poznajem jako dugo, a konkretnu priču smo počeli na jednom eventu. Pitao me da li bih ja mogao organizirati to izvlačenje novaca, ja rekao kako da ne i tako smo krenuli u posao. Sapunar je bio jako oprezan 'pa je vrlo malo pisanih poruka bilo tu, uglavnom mi je usmeno govorio što i koliko kome treba fakturirati. Dok bi mi novac sjeo na račun, poslao bih ga u svoju tvrtku u Austriju, otišao po njih, uzeo svoju proviziju i ostatak dao Sapunaru, rekao je u četvrtak na suđenju bivšem HDZ-ovom ministru Božidaru Kalmeti Igor Premilovac. Premilovac svjedoči u HAC-ovoj grani afere Remorker. 

Igor Premilovac je sporazumno osuđen nakon priznanja da je preko njegovih tvrtki izvlačen novca iz javnih cestarskih tvrtki.

Optuženici koji se ranije nisu nagodili s tužiteljstvom u potpunosti odbacuju optužbe da su pod Kalmetinim okriljem stvorili mrežu koja je navodno izvukla preko 15 milijuna kuna i 850.000 eura iz tvrtki za održavanje i izgradnju cesta.

Kalmetu se, osim toga, tereti i da je narudžbom promidžbenog filma Prometna renesansa Hrvatske od agencije Fimi media ministarstvo kojem je bio na čelu oštetio za više od 600 tisuća kuna.

Komentari (42)
  • godinama ste krali ,a kako bi hdz onda ,bio na sceni ,,

    16. 11. 2017,   09:58
  • Želite vidjeti dobru komediju, odite u neku sudnicu gdje su ročišta za hdz kadar, ima da se nasmijete do suza.:)

    16. 11. 2017,   09:50
  • HDZ - vjerodostojno..... za ovo su poginuli dečki u prodanom gradu Vukovaru kojima cete paliti svijece i biti prvi u redovima crkve na misi.. licemjeri i najvece zlo u povijesti drzave

    16. 11. 2017,   10:21