Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Afera SMS: Franjo Varga na ispitivanju u sjedištu Uskoka

None Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

U međuvremenu Varga je prošlog utorka ispitan pa pušten iz osječke policije koja nastavlja kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je odavao službene tajne i povrijedio tajnost postupka

Bivši policijski informatičar Franjo Varga, ranije optužen u aferi SMS, u podne je došao na ispitivanje u sjedište Uskoka u Zagrebu.

Varga je još prošlog tjedna trebao dopuniti iskaz Uskokovim istražiteljima u Osijeku, nakon što je u medijima najavio da je "zatražio sastanak u Državnom odvjetništvu", kako bi rekao tko mu je dao SMS-ove za koje ga se tereti.

No, prošli ponedjeljak je, po dolasku u osječko Županijsko državno odvjetništvo kazao kako je došao "po svoju opremu", dok je njegov odvjetnik Mario Poljak medijima izjavio da je "kasno dobio obavijest o sastanku pa nije stigao doći iz Zagreba".

Kada je u srijedu dolazio u sjedište Uskoka u Zagrebu nije želio davati izjave novinarima, no očekuje se da bi nešto mogao reći nakon ispitivanja.

Osijek: Franjo Varga i Blaž Curić izaÅ¡li iz istražnog pritvora KAŽE DA NIJE KRIV Franjo Varga: 'Nikad ja nisam puštao nikakve informacije'

U međuvremenu Varga je prošlog utorka ispitan pa pušten iz osječke policije koja nastavlja kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je odavao službene tajne i povrijedio tajnost postupka.

Razlog novog postupka je tekst u Nacionalu od 30. travnja pod naslovom 'Transkripti o špijuniranju', u kojem je taj tjednik objavio kako je otkrio tko su, uz bivšu suprugu potpredsjednika Sabora i HDZ-a Milijana Brkića, još dvije od ukupno četiri osobe za čije su špijuniranje, odnosno presretanje mobilne komunikacije navodno osumnjičeni Brkić, njegov brat Jozo, kum Blaž Curić te Varga.

Varga je u aferi SMS optužen da je, od sredine 2017. do 20. rujna 2018. izrađivao lažnu prepisku visokih dužnosnika i drugih osoba "u namjeri onemogućavanja i znatnog otežavanja dokazivanja" u sudskom postupku koji se pred osječkim Županijskim sudom vodio protiv bivšeg čelnika "Dinama" Zdravka Mamića i još trojice okrivljenika kao i postupku predaje Ivice Todorića Hrvatskoj pred sudom u Velikoj Britaniji.

Uz Vargu je optužen i bivši vozač ministra poljoprivrede Blaž Curić, kojega tužiteljstvo tereti da je Vargi dostavljao telefonske kontakte dužnosnika i drugih osoba te da je Vargu upozorio da se nalazi pod mjerama tajnog praćena i da mu se sprema uhićenje.

 

Komentari (18)
  • ranjo treba promijeniti teleoperatera...vaso i drugovi imaju poteškoća u pružanju usluga...

    15. 5. 2019,   13:08
  • Rekao bu da je pao sa krova i da se nicega ne sjeca.

    15. 5. 2019,   13:45
  • Vaso mora pasti....

    15. 5. 2019,   13:17