Obavijesti

News

Komentari 18

Afera SMS: Franjo Varga na ispitivanju u sjedištu Uskoka

Afera SMS: Franjo Varga na ispitivanju u sjedištu Uskoka
1

U međuvremenu Varga je prošlog utorka ispitan pa pušten iz osječke policije koja nastavlja kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je odavao službene tajne i povrijedio tajnost postupka

VIDEO

Bivši policijski informatičar Franjo Varga, ranije optužen u aferi SMS, u podne je došao na ispitivanje u sjedište Uskoka u Zagrebu.

Varga je još prošlog tjedna trebao dopuniti iskaz Uskokovim istražiteljima u Osijeku, nakon što je u medijima najavio da je "zatražio sastanak u Državnom odvjetništvu", kako bi rekao tko mu je dao SMS-ove za koje ga se tereti.

No, prošli ponedjeljak je, po dolasku u osječko Županijsko državno odvjetništvo kazao kako je došao "po svoju opremu", dok je njegov odvjetnik Mario Poljak medijima izjavio da je "kasno dobio obavijest o sastanku pa nije stigao doći iz Zagreba".

Kada je u srijedu dolazio u sjedište Uskoka u Zagrebu nije želio davati izjave novinarima, no očekuje se da bi nešto mogao reći nakon ispitivanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Franjo Varga: 'Nikad ja nisam puštao nikakve informacije'
Franjo Varga: 'Nikad ja nisam puštao nikakve informacije'

U međuvremenu Varga je prošlog utorka ispitan pa pušten iz osječke policije koja nastavlja kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je odavao službene tajne i povrijedio tajnost postupka.

Razlog novog postupka je tekst u Nacionalu od 30. travnja pod naslovom 'Transkripti o špijuniranju', u kojem je taj tjednik objavio kako je otkrio tko su, uz bivšu suprugu potpredsjednika Sabora i HDZ-a Milijana Brkića, još dvije od ukupno četiri osobe za čije su špijuniranje, odnosno presretanje mobilne komunikacije navodno osumnjičeni Brkić, njegov brat Jozo, kum Blaž Curić te Varga.

Varga je u aferi SMS optužen da je, od sredine 2017. do 20. rujna 2018. izrađivao lažnu prepisku visokih dužnosnika i drugih osoba "u namjeri onemogućavanja i znatnog otežavanja dokazivanja" u sudskom postupku koji se pred osječkim Županijskim sudom vodio protiv bivšeg čelnika "Dinama" Zdravka Mamića i još trojice okrivljenika kao i postupku predaje Ivice Todorića Hrvatskoj pred sudom u Velikoj Britaniji.

Uz Vargu je optužen i bivši vozač ministra poljoprivrede Blaž Curić, kojega tužiteljstvo tereti da je Vargi dostavljao telefonske kontakte dužnosnika i drugih osoba te da je Vargu upozorio da se nalazi pod mjerama tajnog praćena i da mu se sprema uhićenje.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a