Obavijesti

News

Komentari 7

Afera SMS: Ustavni sud odbio tužbu Curića, ostaje u zatvoru

Afera SMS: Ustavni sud odbio tužbu Curića, ostaje u zatvoru
1

Nakon što je Ustavni sud odbio tvrdnje Blaža Curića da su mu uskraćena prava zajamčena Ustavom, Županijski je sud produžio istražni zatvor i njemu i Franji Vargi.

VIDEO

Ustavni sud odbio je tužbu jednog od dvojice okrivljenika u aferi SMS, Blaža Curića, protiv odluke osječkog Županijskog suda koji mu je u tom slučaju odredio istražni zatvor, piše N1

Ustavni sud 13. je prosinca odbio Curićeve tvrdnje da mu je odlukom o istražnom zatvoru povrijeđen cijeli niz prava zajamčenih Ustavom. 

Sud je utvrdio da je rješenje o određivanju istražnog suda Curiću doneseno u skladu sa zakonom, ali i da je odgovarajuće obrazloženo. 

- Ustavni sud smatra potrebnim istaknuti da su sudovi ovlašteni slobodno i autonomno procijeniti osnovanost potrebe daljnje primjene mjere istražnog zatvora..., odnosno da su dužni voditi računa o načelu razmjernosti te navesti konkretne, dostatne i individualizirane razloge koji - što je osobito važno - s duljinom trajanja istražnog zatvora traže sve podrobniju argumentaciju, istaknuo je u svojoj odluci Ustavni sud. 

Nakon ove odluke, osječki Županijski sud produljio je istražni zatvor Curiću za još dva tjedna, ali i Franji Vargi kojeg Uskok tereti za izradu lažnih SMS poruka za potrebe Zdravka Mamića, piše N1.  

Curić je inače bivši vozač ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića. Uhićen je 26. rujna u Zagrebu, a osumnjičen je da je Vargu 20. rujna telefonom upozorio da je pod istragom. Tada mu je rekao da obriše sve poruke, brojeve i ostali materijal.

Tada je, utvrđeno je istragom, u dva navrata zvao i zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića s kojim je obavio 'dužu komunikaciju'. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca