Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Postupak protiv doktora: 'Nije smio govoriti o mojoj bolesti'

None Foto: Screenshot/HRT

Nakon što je saborska zastupnica Ivana Ninčević Lesandrić istakla da se nad njom izvršila kiretaža bez anestezije, dr. Karelović je rekao da to nije istina, te je u javnost iznio detalje njezina slučaja

Prema preliminarnom stavu Agencije za zaštitu podataka, Deni Karelović, predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Split, napravio je moguću povredu GDPR-a i drugih akata koji se odnose na zaštitu osobnih podataka, javlja Slobodna Dalmacija

Agencija smatra da situaciju treba nedvojbeno utvrditi 'provedbom odgovarajućih postupanja'.

NINČEVIĆ DOBILA ANESTEZIJU Inspekcija u 'slučaju kiretaža': Griješilo se u jednom promilu

Naime, nakon što je saborska zastupnica Ivana Ninčević Lesandrić kazala da je bila na kiretaži bez anestezije, dr. Karelović je rekao da to nije istina, te je u javnost iznio detalje njezina slučaja, iako ga, upozoravala je i saborska zastupnica, na čuvanje liječničke tajne obvezuju brojni akti, pa i sama Hipokratova zakletva.

STIGLI NALAZI INSPEKCIJE Zastupnica Ninčević Lesandrić ipak dobila lokalnu anesteziju?

- Činjenica da se u ovom slučaju radi o saborskoj zastupnici kao javnoj osobi ne umanjuje obvezu čuvanja liječničke tajne, a time i povjerljivost osobnih podataka o njezinu zdravstvenom stanju, bez obzira na to što je ona sama prethodno iznijela određene podatke - piše u priopćenju Agencije, prenosi spomenuti medij.

Zagreb: Tiskani materijali joÅ¡ jednom pobijedili tablete na saborskim klupama 'DOBILA JE ANESTEZIJU' Rasplet 'slučaja kiretaža': KBC Split tuži zastupnicu Mosta?

Podsjetimo, ministar Kujundžić je najavio kako će danas objaviti rezultate inspekcije, koja je, prema neslužbenim informacijama, utvrdila da u slučaju zastupnice Ivane Ninčević Lesandrić sve bilo odrađeno prema pravilima struke te da je dobila lokalnu anesteziju.

Komentari (24)
  • u Srbiji izasla zena iz kuce i zatekla udareni auto...svoj...od nekoga.I zatekla cedulju na kojoj je pisao ...izvinjavam se za stetu ali zbog zakona o zastiti privatnosti vam ne mogu dati svoje podatke..

    9. 11. 2018,   14:22
  • U redu bi bilo ako te netko javno napada da se moraš braniti istim putem ... što će sada svaki liječnik prije javnog istupa zatražiti konzilij odvjetnika da bi rekao riječ-dvije ... mislim stvarno ... Umjesto prepucavanja poradite na poboljšanju medicinskih usluga prema svim građanima RH i spriječavanju napada građana na medicinsko osoblje usljed iznerviranosti i predugog čekanja ...

    9. 11. 2018,   14:12
  • Liječnička etika. Pacijent ako želi može pričati o svojoj bolesti kome želi sa više ili manje detalja. Doktor ne smije javno govoriti o bolesti i liječenju pacijenata.

    9. 11. 2018,   19:05