Obavijesti

News

Komentari 0

"Agencije manijakalno troše samo da bi potrošile novac"

"Agencije manijakalno troše samo da bi potrošile novac"
1

Ako agencije ne potroše sav novac iz budžeta država ih ne nagradi već kritizira jer nisu dobro planirali, rekao je ORaH-ov kandidat Neven Voća u subotu u Koprivnici

VIDEO

Kandidati ORaH-a u 2. izbornoj jedinici za parlamentarne izbore predstavili su u subotu u Koprivnici stranački program, a nositelj ORaH-ove liste u 2. izbornoj jedinici Neven Voća, rekao je da je jedan od ključnih problema teritorijalni ustroj bez kojeg ne možemo očekivati razvoj.

- Osim što imamo previše županija, gradova i općina značajan problem je i velika birokracija koju bismo smanjili i učinili je uslužnijom građanima. Ključno je provesti i porezne reforme i rasteretiti gospodarstvo nepotrebnih poreza - istaknuo je Voća, profesor na Agronomskom fakultetu u Zagrebu.

Mira Adamović, učiteljica i 4. na listi u 2. izbornoj jedinici, potvrdila je da ORaH, kao 'zelena ljevica', promiče i održivi razvoj i zaštitu okoliša. 

Zalažemo se i za to da se minimalna plaća digne na 3500 kuna, te  da 3500 kuna bude najmanja mirovina, dodala je Adamović.

Neven Voća rekao je kako to nije populistički potez jer u ORaH-u znaju kako namaknuti novac za povećanje plaća i mirovina.

- Bio sam ravnatelj jedne nacionalne agencije tri godine i vidio sam kako stvari funkcioniraju. Primjerice, imate budžet od 15 milijuna kuna i vi izvršite samo 14 milijuna, a napravite sve planirano - država vas neće nagraditi nego kritizirati da niste dobro planirali. Što onda agencije i ustanove rade? Manijakalno troše samo da bi potrošile novac', istaknuo je Voća. 

On je u travnju ove godine dao ostavku na dužnost ravnatelja Agencije za zaštitu okoliša zbog sukoba s ministrom zaštite okoliša i prirode Mihaelom Zmajlovićem oko preseljenja Agencije u prostorije Zagrebtowera. 

Kandidati ORaH-a u 2. izbornoj jedinici nakon druženja s građanima posadili su orah kraj treće Šparne hiže, energetski neovisne zgrade u koprivničkom zelenom kvartu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu