Obavijesti

News

Komentari 25

Akcija kod Draganića: Hrvat u autu vozio više od kg 'speeda'

Akcija kod Draganića: Hrvat u autu vozio više od kg 'speeda'
1

U policiji nisu potvrdili da su na autocesti pronašli migrante, već je zatečeno devet državljana Turske za koje je utvrđeno da nezakonito borave u RH...

VIDEO

Rezultate preventivno represivne akcije koju je policija u srijedu provela na autocesti A1 kod odmorišta Draganić u suradnji s ostalim službama i inspekcijama predstavljeni su u četvrtak na tiskovnoj konferenciji u Pu karlovačkoj. Uz brojne prekršaje koji su zabilježeni kod sudionika prometa koji su pregledani na autocesti tijekom akcije koja je trajala od 10 do 15 sati policija je "odradila" i najveću zapljenu amfetamina po količini i kvaliteti do sad na području Uprave. 

Naime kod hrvatskog državljanina pronašli su 1037,9 grama čistog amfetamina čiji se volumen uz dodavanje ostalih supstanci može povećati do pet puta. U policiji nisu potvrdili da su na autocesti pronašli migrante, već je zatečeno devet državljana Turske za koje je utvrđeno da nezakonito borave u RH.        

- Tijekom provođenja preventivno-represivne akcije utvrđen je 41 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, tri prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, jedno kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, jedan prekršaj iz Zakona o radnom vremenu te jedan prekršaj iz Zakona o strancima. Iz nadležnosti Ministarstva financija (Mobilna jedinica carine Zagreb) utvrđena su četiri prekršaja i to tri prekršaja iz Zakona o trošarinama i jedan prekršaj iz Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva EU. Iz nadležnosti Veterinarske inspekcije Ministarstva poljoprivrede utvrđena su dva prekršaja iz Zakona o veterinarstvu, a iz nadležnosti Ministarstva zaštite okoliša i energetike jedan prekršaj iz Zakona o održivom gospodarenju otpadom. Ujedno, na izvanredni tehnički pregled upućeno je 16 vozila od kojih 14 nije zadovoljilo tehničku ispravnost, zbog čega su dva vozila isključena iz daljnjeg sudjelovanja u prometu, a ostali vozači sankcionirani su sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. 

Što se tiče utvrđenog prekršaja iz Zakona o strancima, on se odnosi na zatjecanje devet državljana Turske, a za koje je utvrđeno da nezakonito borave u Republici Hrvatskoj. Što se tiče utvrđenih prekršaja i kaznenog djela iz domene kriminaliteta droga ukupno je pronađeno 23,4 grama suhe biljne tvari nalik na drogu cannabis marihuanu i 1037,9 grama bijele vlažne praškaste materije nalik na drogu amfetamin. Ujedno, radi se o dosad najvećoj zaplijeni ovog tipa droge (amfetamina) na području PU karlovačke i po količini i po kvaliteti. - prezentirao je u četvrtak medijima voditelj Službe policije Pu karlovačke Jure Pavlinić rezulate pojačanog nadzora prometa koji je tijekom srijede vršen kod odmorišta Draganić u smjeru juga. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Policija je s ciljem  podizanja opće razine sigurnosti, prevencije i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela provela pojačan nadzor prometa u suradnji s inspekcijski službama; Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture (Inspekcija cestovnog prometa), Ministarstva poljoprivrede (Veterinarska i Šumarska inspekcija), Ministarstva financija (Mobilna jedinica carine Zagreb), Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Centrom za vozila Hrvatske, Autocestama Rijeka – Zagreb te policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke. 

Pavlinić je istaknuo da su akcijom polučili vrlo dobre rezultate, te da će i u narednom periodu provoditi ovakve ili slične aktivnosti.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.