Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Akcija policije u Riju: Ubili su tri krijumčara droge u faveli

Cilj operacije koju su teško naoružani policajci izveli u faveli Vila do Joao, bio je uhititi osumnjičenike za ubojstvo policajca koji je s dvojicom kolega slučajno ušao u tu favelu

Policija u Rio de Janeiru priopćila je u utorak da je ubila tri osobe osumnjičene za preprodaju droge, u operaciji u jednoj od najopasnijih favela u gradu, gdje je prošlog tjedna iz vatrenog oružja ubijen policajac.

Cilj operacije koju su teško naoružani policajci izveli u faveli Vila do Joao, u okviru Kompleksa Mare, bio je uhititi osumnjičenike za ubojstvo tog policajca koji je s dvojicom kolega slučajno ušao u tu favelu gdje su na njega zapucali narkodileri.

Helio Andrade (25) zadobio je u pucnjavi tešku ozljedu glave i umro u noći na petak.

"U današnjoj akciji elitne policijske postrojbe su se na nekoliko metara od mjesta ubojstva Helia (Andradea) sukobile s osmoricom naoružanih kriminalaca", piše u priopćenju policije.

"Četvorica kriminalaca su ranjena u pucnjavi, trojica su podlegla ozljedama", dodaje se.

Četvrti je smješten u pritvor kao i još dvije osobe, zbog posjedovanja ukradenog vozila, nošenja oružja i preprodaje droge.

Rio de Janeiro, megapolis sa 6,5 milijuna stanovnika i s velikim društvenim nejednakostima, bori se s veoma visokom stopom kriminala koju potiču teško naoružane bande krijumčara droge. Napadi i krađe nerijetko praćene nasiljem ondje su redovita pojava.

Brazilske vlasti su mobilizirale 85.000 policajaca i vojnika kako bi pazile na sigurnost Olimpijskih igara, što je dvostruko više nego na OI-ju u Londonu 2012.

Komentari (2)
  • To se zove policija..samo rokaj..

    17. 8. 2016,   07:33