Obavijesti

News

Komentari 2

Akcija protiv pilota: Ubili su nekoliko ljudi, uhitili petero...

Akcija protiv pilota: Ubili su nekoliko ljudi, uhitili petero...
5

Za pilotom Perezom je raspisana tjeralica pošto je iz ukradenog helikoptera bacio 27. lipnja četiri granate na Vrhovni sud i otvorio vatru na ministarstvo unutarnjih poslova, no nije izazvao žrtve

VIDEO

Nekoliko je osoba poginulo, među njima dvojica policajaca, a pet je uhićeno u ponedjeljak u predgrađu Caracasa, u velikoj akciji sigurnosnih snaga na skrovište bivšeg venezuelskog policajca koji je u lipnju iz helikoptera napao zgrade vlade, prenose agencije.

"Članovi te terorističke skupine koji su pružali otpor ubijeni su, a petorica su uhićena", objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova u priopćenju u kojem pobunjenike naziva "teroristima."

U tekstu se ne kaže kakva je sudbina pobunjenog pilota Oscara Pereza koji je postao poznat u vrijeme velikih prosvjeda protiv predsjednika Nicolasa Madura tijekom kojih je 125 osoba ubijeno između travnja i srpnja, piše agencija AFP.

Perez se krio u siromašnoj četvrti El Junquito, a u ponedjeljak je okrvavljena lica u gotovo desetak dramatičnih snimaka na Instagramu tvrdio da su opkoljeni, da ih policajci tuku projektilima i poručio: "Ranjeni smo... ubijaju nas".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Dvojica policajaca preminula su od zadobivenih ozljeda, a petorica su teško ranjena", kaže se u priopćenju venezuelske policije.

Za Perezom je raspisana tjeralica pošto je iz ukradenog helikoptera bacio 27. lipnja četiri granate na Vrhovni sud i otvorio vatru na ministarstvo unutarnjih poslova, no nije izazvao žrtve. U prosincu je Perez sa svojom skupinom provalio u vojarnu Nacionalne garde odakle su, prema njegovim tvrdnjama oteli veliku količinu oružja. Akcije je opravdao borbom protiv tiranske vlade predsjednika Madura.  

Socijalistička vlada naziva Pereza "fanatičnim, ekstremističkim teroristom" i mjesecima ga je lovila. Međutim, neki Madurovi kritičari pitaju se nisu li Perezovi napadi u dosluhu s vladom kako bi ova opravdala gušenja venezuelske oporbe.

"Napadači su kukavički napali snage reda dok su trajali pregovori", stoji u priopćenju u kojem se tvrdi da su Perezovi ljudi "pokušali detonirati vozilo napunjeno eksplozivom".

Agencija Reuters piše da je Perez bio akcijska filmska zvijezda te da se sam voli predstavljati kao James Bond ili Rambo čime je u dugotrajnu političku dramu u Venezueli unio nadrealističku notu.

Oporbeni vođe tražili su na Twitteru da se Perezu sudi i da se poštuje njegovo pravo na život jer u Venezueli nema smrtne kazne. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag