Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Akcija sisačke policije: Oduzeli 25 pušaka i pištolja i streljivo

None Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL 3

Izuzev "majstora" za preinake, kako je dodao voditelj Službe krim-policije Igor Pasanec, dugi osumnjičeni su djelovali samostalno

Čak 25 pušaka i pištolja te velike količine streljiva i ubojitih sredstava oduzete su od devetero ljudi u jednoj od najvećih akcija Policijske uprave sisačko-moslavačke. 

Policijski načelnik Luka Pešut kazao je da je nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja devetero osumnjičenih u dobi od 22 do 69 godina, zbog ukupno 11 kaznenih djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i ekslozivnih tvari, kazneno prijavljeno Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

U sklopu istraživanja na području Siska, Petrinje i Sunje, po nalogu Županijskog suda, pretraženo je više domova i vozila te sredstva komuniciranja koje su osumnjičeni koristili. Tom je prilikom  pronađeno i oduzeto ukupno 25 komada vatrenog oružja (16 pušaka i 9 pištolja), dva prigušivača, četiri cijevi za puške, 54 komada raznih sastavnih dijelova oružja, četiri ručne bombe, pet električnih detonatorskih kapisla, četiri granate kalibra 20 mm, tri kilograma baruta, 1,4 kilograma lovačke sačme, te 6480 komada vojnog i lovačkog streljiva raznih kalibara.

Istraživanjem je također utvrđeno da su svi osumnjičeni neovlašteno držali veće količine eksplozivnih sredstava, vatrenog oružja, streljiva i dijelova, uglavnom vojnog porijekla, dok su trojica osumnjičenih u dobi od 22, 48 i 53 godine, zajednički radili prepravke i preinake na takvom oružju, prilagođavajući ga za svoje, ali i potrebe potencijalnih kupaca.

Izuzev "majstora" za preinake, kako je dodao voditelj Službe krim-policije Igor Pasanec, dugi osumnjičeni su djelovali samostalno. Dodao je da je ova akcija nastavak dobrog rada njihove policijske uprave koja je lani obradila i prijavila 57 kaznenih djela, a ove godine već 24 kaznena djela. Podsjetio je kako je još uvijek u tijeku kampanja "Manje oružja - manje tragedija" pa građani mogu bez sankcija vratiti oružje i ubojita sredstva.

 

Komentari (5)
  • Bit će neke komšije s obzirom da su SVI veterani domovinskoga rata, već davnih dana razoružani.

    16. 3. 2019,   05:57
  • Sve traktoristi bit će...

    15. 3. 2019,   16:32
  • Hjoj koja kuća u SMŽ nema oružje u kući?

    15. 3. 2019,   13:12