Obavijesti

News

Komentari 37

Gotov sastanak o obrazovanju: Radit će se novi Akcijski plan

Gotov sastanak o obrazovanju: Radit će se novi Akcijski plan
11

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak istaknula je da rad Povjerenstva mora biti otvoren i transparentan, a Akcijski plan treba biti donesen u razumnom roku

VIDEO

Maratonska sjednica Posebnog stručnog povjerenstva za obrazovanje sa ministricom Divjak i premijerom Plenkovićem završena je nakon četiri sata. Ministrica Divjak izašla je iz Banskih dvora pred novinare zajedno s predsjednicom Povjerenstva Dijanom Vican, no dale su samo kratke izjave, bez mogućnosti postavljanja pitanja novinara što je nekoliko puta naglašeno. Tako novinari nisu uspjeli dobiti službene odgovore zašto je Akcijski plan za provedbu Strategije izmijenjen, tko ga je izmijenio, da li je bilo ponuđenih ostavki... Kako pak neslužbeno doznajemo od izvora iz Povjerenstva, na sjednici je bilo izrazito napeto, prvenstveno zbog zaustavljanja nacrta Akcijskog plana kakav je trenutno.

Raspravljalo se i o radu članova Povjerenstva, što je uzrokovalo dodatne tenzije, zato je sastanak toliko dugo potrajao. Unatoč dugoj raspravi, na sjednici je i dalje ostalo nerazjašnjeno i visjeti u zraku tko je izmijenio Akcijski plan.

I sama ministrica Divjak istaknula je kako je sjednica duže trajala, a kao razlog je navela detaljno usuglašavanje oko Akcijskog plana te puno razgovora.

Naglasila je kako ovaj nacrt Akcijskog plana na sjednici nije usvojen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Najvažnije je da je donesen zaključak, a on je da će se izraditi prijedlog uz malo drugačiju metodu. Do 8.rujna će pojedini članovi Povjerenstva koji su najbliži temama voditi usuglašavanje temeljem primjedbi i Strategije koju je prihvatio Sabor- istaknula je ministrica.

Predsjednica Povjerenstva Dijana Vican rekla je kako razlika u mišljenju ima, ali da je sastanak bio uspješan.

- Nacrt smo predali premijeru, u međuvremenu smo to poslali na 53 institucije na očitovanje. Danas smo se upoznali i dogovor je da ćemo se sastati i dogovoriti oko Plana. Nismo imali problema, imamo razlika nekih u mišljenju, ali ovo je bio jako uspješan sastanak- poručila je Vican.

POGLEDAJTE VIDEO:

Budućnost kurikularne reforme: Završena maratonska sjednica Posebnog stručnog povjerenstva s ministricom Divjak i premijerom Plenkovićem Više na http://bit.ly/2uH1AKK Reporterka: Nikol Zagorac

Posted by 24sata on 4. srpnja 2017

'Akcijski plan mora se temeljiti na Strategiji obrazovanja...'

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak uoči sastanka Posebnog stručnog povjerenstva za obrazovanje u Banskim dvorima kratko je poručila kako od njega očekuje puno.

Pokretanje videa...

00:47



- Osobno bih istaknula tri teme. Prvo, jasno je da se Akcijski plan mora temeljiti na Srategiji obrazovanja, znanosti i tehnologije koju je donip Hrvatski sabor. Drugo, rad Povjerenstva mora biti otvoren, transparentan i na taj način možemo o njemu prosuđivati. I treće, nama u Ministarstvu i meni kao ministrici izuzetno je važno da Akcijski plan bude donesen u razumnom roku, brzo, da bude provediv i da se temelji na Strategijj. Nama je to važno zbog proračuna i povlačenja europskih sredstava. U tom smislu očekujem odgovore i suradnju Posebnog stručnog povjerenstva - poručila je ministrica Divjak.

Predsjednica Posebnog stručnog povjerenstva Dijana Vican prije sastanka nije imala komentara.

Član povjerenstva i bivši ministar Vedran Mornar uoči sastanka u Vladi rekao je kako ima pripremljenu ostavku u torbi te da ovisi o rezultatima sastanka hoće li ju ponuditi ili ne.

Akademik Ivica Kostović poručio je kako se radi samo o nacrtu Akcijskog plana kojega treba dopuniti primjedbama ključnih dionika. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a