Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Đakić: Nismo nikome zabranili da ide u Vukovar, to je manjina

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Na konstataciju da najveće podružnice ipak odlaze u Vukovar na prosvjed, uzvratio je kako "najveće udruge nisu otišle u Vukovar" te da "dva autobusa nisu sve udruge".

I dok u subotu na prosvjed u Vukovaru dolaze članovi najvećih podružnica HVIDRA-e iz Zagreba, Osijeka i Splita te se u javnosti govori o raskolu udruge, čelnik HVIDRA-e i zastupnik HDZ-a Josip Đakić poručuje kako će se vidjeti da nema nikakvih podjela kao što to pišu mediji. 

- Mi imamo 130 pravnih osoba udruženih u zajednici županijskih zajednica HVIDRA-e. Nikome nismo zabranili odlazak, pojedinci su se organizirali i idu, iako je na Glavnom odboru odlučeno da ne podržavamo taj skup, da ne želimo nikakvu politizaciju, ne želimo remetiti ni ono što je sazvao Ivan Penava i zato smo otkazali naše igre tamo - poručio je Đakić. 

Na konstataciju da najveće podružnice ipak odlaze u Vukovar na prosvjed, uzvratio je kako "najveće udruge nisu otišle u Vukovar" te da "dva autobusa nisu sve udruge". 

S UDRUGOM IDE NA PROSVJED Glogoški najavio: U Vukovaru ćemo pokazati nezadovoljstvo

- Od 35.000 članova mislim da će to biti manjina, koja će biti neprepoznatljiva u toj svojoj inicijativi - ustvrdio je Đakić. 

I dok mu pojedini kolege spočitavaju da je izgubio autoritet, čelnik HVIDRA-e uzvraća:

- Nisam izgubio autoritet, o tome će odlučiti većina na Glavnom odboru - rekao je.

Upitan je li iznenađen što su mu okrenuli leđa, Đakić uzvraća: 

- Nije me iznenadio Maksimir, jer znamo da u našem sustavu udruženja postoje pojedinci i članovi koji su različitih političkih opcija, različitih razmišljanja. Demokratsko smo društvo i oni na to čak imaju i pravo. No, imamo statut koji jasno govore kada, što i tko mora poštivati odluke glavnog tijela, a to je Glavni odbor. Tako ćemo u konačnici reagirati. Nikome ne osporavamo mogućnost odlaska, nikome ne branimo, međutim organizacija funkcionira na odlučivanju većinom glasova - naveo je. 

Vukovar: Konferencija gradonačelnika Penave o subotnjem prosvjedu čiji je i inicijator IVAN PENAVA: 'Iz Zagreba dolazi šutnja, ja na prosvjedu očekujem 8000 ljudi'

Znači li to da slijede sankcije, Đakić je uzvratio: 

- Ne slijede nikomu sankcije, to nisam rekao. No raspravljat ćemo dalje o svemu što se dogodilo i što će biti. S obzirom na to da su različite političke opcije najavile dolazak, možemo reći da plemenita ideja o intenziviranju rada državnih tijela koju je Penava pokušao tražiti, a u tome je i već uspio. Sadašnji način prosvjeda govori o gubljenju vremena, novaca i živaca - ustvrdio je. 

Na pitanje je li prosvjed usmjeren protiv Vlade, uzvratio je da ni koji dolaze iz Hrasta, Mosta, udruge "U ime obitelji" su striktno protiv Andreja Plenkovića. 

Postavilo se i pitanje jesu li njegovi kolege izmanipulirani.

HSS: TO JE NEUSPJELI OBRAČUN Grmoja: Idemo na prosvjed, u Vukovar ćemo u jakom sastavu

- Različite političke opcije su u našim redovima i to doprinosi različitim razmišljanjima. Vjerojatno imaju svoje aktere koji su im suflirali nešto. Podijelili smo se i oko istanbulske konvencije - kazao je. 

Podsjetio je kako je šef HVIDRA-e Zagreb Ante Tandara glasao za to da se igre ne održe ovaj vikend u Vukovaru i da je većina uz jedan glas protiv i to iz Osijeka na Glavnom odboru odlučila da HVIDRA neće podržati prosvjed. Poručio je i kako se ne može reći da je HVIDRA privjesak HDZ-a iako se ponekad stječe takav dojam.

Komentari (12)
  • Konacno se moram sloziti sa saborskim panjem Djakicem kako oni nisu privjesak HDZ-ea. A kako bi mogli biti kada su uvijek duboko unutra.

    12. 10. 2018,   12:39
  • Đakić je moralna vertikala..veliki branitelj svojih povlastica i imovine..podsjećam kako je upisao svu bližu i dalju rodbinu i frendove u postrojbu koja je po njemu osnovana dvije (2) godine prije početka rata !!??..kad su ga pitali kako je to moguće onda je rekao "da su bili u tajnosti" !!??..naravno taj "ratni staž" im je uračunat u vrijeme provedeno u ratu..znate da su dobivali braniteljske dionice koje su odmah i prodavali a koliko ćeš dobiti ovisilo je o vremenu provedenom u postrojbi..

    12. 10. 2018,   12:25
  • Kad ti paše onda su svi branitelji, a kada ti ne paše onda su 2 autobusa ...

    12. 10. 2018,   11:50