Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ispitali Đakića: Traže pritvor, a sudac donosi odluku u 17 sati

None Foto: Facebook

Općinsko državno odvjetništvo tražit će od istražnog suca jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućnosti ponavljanja djela. O tomu bi sudske vlasti trebale odlučiti do srijede popodne

Ivan Đakić, koji je u utorak priveden u Virovitici zbog objave jezive božićne 'čestitke' na Facebooku na kojoj ustaša drži glavu četnika, u srijedu oko 12 ispitali su u Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici.

Neslužbeno doznajemo, Općinsko državno odvjetništvo tražit će od istražnog suca jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućnosti ponavljanja djela. O tomu bi sudske vlasti trebale odlučiti oko 17 sati.

Njegov otac Josip Đakić kazao je za Jutarnji list da je u posljednje vrijeme zabrinut za sinovo ponašanje nad kojim ni sam više, kaže, nema kontrolu. Nada se samo, dodaje, da će ovo uhićenje na njegova sina djelovati pozitivno i da mladi Đakić neće postati još buntovniji. Posebno zato što je pokrenuo turistički biznis, odnosno otvorio hotel, pa podigao i kredit na tvrtku da bi u hotelu napravio bazen. Sada se zastupnik Đakić brine da bi, nastavi li se njegov sin ovako ponašati, i sam posao mogao biti ugrožen. 

Inače, Đakić je prenoćio u pritvoru. Njegovu objavu osudili su i njegov otac, saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić, Vlada i političke stranke.

MOŽE DOBITI TRI GODINE Prijeti mu zatvor: Ivana Đakića prijavit će za poticanje mržnje

Đakić mlađi se ispričao i ispisao se iz HDZ-a. Prema Kaznenom zakonu, za poticanje na mržnju prema nacionalnoj manjini prijeti mu do tri godine zatvora.

- Danas će se znati ima li objava na Facebooku elemenata kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju te će se u skladu s tim postupati dalje - kaže Romeo Waller, općinski državni odvjetnik u Virovitici, za virovitički portal icv.hr.

SRAMOTNA I GNJUSNA 'ČESTITKA' Sin Josipa Đakića objavio sliku ustaše koji drži glavu četnika

- Konkretno, ako se utvrde elementi kaznenog djela, slijedi prijava sudu i istražni zatvor, ako nema elemenata kaznenog djela, slijedi odbacivanje prijave – izjavio je Waller.

Komentari (164)
  • Bolje da ga pitaju od kuda mu hotel i amartmano na Šolti,usput narode glasajte i dalje za iste jer idalje lopatama zgrću sebi a vi živite od 3.000,00 KN. ako imate i to

    9. 1. 2019,   12:27
  • Kakvo nam je sudstvo ,sigurno ne bude elemenata kaz.djela. Tata kupi 2-3 bajadere i stvar rješena.

    9. 1. 2019,   12:23
  • gican je ispao na ponos svom tatici ratnom "heroju"...

    9. 1. 2019,   12:19