Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Đakiću 11 mjeseci: 'Htio sam nasmijati ljude i našaliti se'

None Foto: Franjo Lepan/24sata/Facebook

Htio sam nasmijati ljude, našaliti se, a kad sam shvatio što sam napravio, već je bilo prekasno, rekao je Ivan Đakić koji je nepravomoćno osuđen zbog poziva na mržnju i prijetnji novinaru Ivanu Žadi

Ivan Đakić, sin HDZ-ova saborskog zastupnika, na virovitičkom Općinskom sudu je nepravomoćno proglašen krivim zbog prijetnji novinaru Ivanu Žadi i širenja netrpeljivosti.

Dobio je 7 mjeseci za prijetnje i 8 zbog širenja netrpeljivosti što je objedinjeno u jedinstvenu kaznu zatvora od 11 mjeseci, uvjetno.

PROTIV IVANA ĐAKIĆA Podignuta je optužnica: Javno je poticao na mržnju i nasilje

Đakić će morati u roku šest mjeseci u korist SOS dječjeg sela Hrvatska uplatiti 20.000 kuna, a sud mu oduzima i iPhone kojim je počinio kazneno djelo.

- Osobno ga ne poznajem. Vidio sam što piše na ‘fejsu’ o mom ocu, vrijeđao ga je. Nikakvih prijetnji nije bilo. Ja sam samo rekao da to što piše nije istina. I da ću ga tužiti - branio se Ivan Đakić. Što se tiče skandalozne čestitke za pravoslavni Božić, kad je na Facebooku objavio fotografiju na kojoj ustaša drži odrubljenu glavu s četničkom kapom, Đakić je rekao da se samo šalio.

- To je čin moje brzopletosti. Htio sam nasmijati ljude, našaliti se, a kad sam shvatio što sam napravio, već je bilo prekasno. Neću to više nikad napraviti, stvarno mi je žao i spreman sam odgovarati - rekao je Đakić mlađi.

Uvjetnu kaznu je dobio jer nije osuđivan i jer je poduzetnik, a mora podmiriti i troškove suđenja.

Komentari (138)
  • Žalosno, tko nije iz ovog kraja, pojma nema o kakvoj se seljačini i psihopatu radi, kao i cijeloj obitelji. Obitelj kriminalaca i lopova, kao i cijela njihova stranka.

    5. 6. 2019,   15:33
  • olakotna okolnost jer je bio poduzetnik ?????

    5. 6. 2019,   15:32
  • I sa tetovažama se htio našaliti al eto,tattoo majstor mu zaboravio reći da je to trajna šala,jadan.Koliko ljudi mogu biti ograničeni to je strašno,al dok tatica gura sve je 5.

    5. 6. 2019,   15:35