Obavijesti

News

Komentari 104

'Ako dokaže nevinost, nadam se da će se Sauchi svi ispričati'

'Ako dokaže nevinost,  nadam se da će se Sauchi svi ispričati'
1

Premijer je prekršio načelo demokracije i ponio se kao tiranin. Uz to, oporbi je poručio da šuti. Tako se premijer jedne demokratske države ne bi smio ponašati, tvrdi Grbin

VIDEO

Rekao sam da se premijer ponio kao tiranin. Koja je razlika između demokracije i diktature? Demokracija počiva na trodiobi vlasti, diktatura počiva na jedinstvu vlasti. Demokracija počiva na tome da svaka institucija u sklopu vlasti obavlja poslove iz svojih djelokruga. To načelo je prekršeno jer je premijer prije svega krenuo u istragu i nakon toga poziva državnog odvjetnika, i stavlja ga u vrlo neugodnu, da ne kažem neodrživu, situaciju i onda DORH-u praktički daje naloge što će činiti. To nije posao premijera. Kazao je to za RTL Direkt Peđa Grbin, potpredsjednik SDP-a. Komentirao je tako istup premijera koji je zbog afere dnevnice sazvao zajedničku konferenciju za novinare sa Dinkom Citanom, glavnim državnim odvjetnikom.

'Premijer jedne demokratske države se ne bi smio tako ponašati'

- Premijerov posao je da ako postoji sumnja to prijavi državnom odvjetniku, a na državnom odvjetniku je poslije da procijeni kada će i kako to priopćiti javnosti. Vi zaboravljate što je premijer napravio jučer navečer. Kada smo mi ukazali da to postupanje nije primjereno, njegov odgovor je bio - neka oporba šuti. To su sve odlike kako se premijer jedne demokratske države ne bi smio ponašati. Premijer bi mogao biti u sukobu interesa gdje će se možda pojaviti kao svjedok u tom postupku. Znate da je bivši premijer dao iskaz upravo u ovom konkretnom postupku. Puno je tu stvari koje je premijer morao napraviti puno primjerenije - kazao je Grbin.

'Zanima me je li bilo kakvih pritisaka na rad DORH-a'

Upitan je što očekuje od sjednice Odbora za pravosuđe na koju će doći i Cvitan.

- Točno se zna što Cvitan može govoriti, a što ne može. Ono o čemu svakako može govoriti jest je li bilo kakvih pritisaka na njega. Mislim da je u interesu svih nas da otklonimo sumnju da je na rad DORH-a bilo pritisaka - kazao je Grbin.

'Nadam se da će se Sauchi svi ispričati'

Upitan je što namjerava poduzeti ako se pokaže da je Tomislav Saucha u cijeloj ovoj priči nevin. 

- Ako se pokaže da je nevin, prije svega će njemu i njemu bliskim ljudima pasti kamen sa srca. Nadam se da će mu se ispričati svi oni zbog čitavog nisa napisa i oni koji su ga kritizirali u Saboru i iz vrha izvršne vlasti. Želim vjerovati da će se to dogoditi i to što prije moguće - poručio je Grbin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa