Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ako je gazio hrvatsku zastavu, trebali bi ga adekvatno kazniti'

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pručila je i kako ne zna tko je srbijanskom predsjedniku Vučiću rekao da je tijekom njegovog boravka u Hrvatskoj zapaljena srpska zastava, ali da to nije istina

Srbija sada mora utvrditi je li Vojislav Šešelj zaista učinio to što kaže da jest, a u slučaju da se utvrdi kako je zaista gazio hrvatsku zastavu, trebao bi biti adekvatno i kažnjen, rekla je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak tijekom obilaska otoka šibenskog arhipelaga i priobalja Šibensko-kninske županije u koju je privremeno izmjestila svoj Ured.

ZATVORENI SASTANAK Kolinda na Kornatu s obiteljima vatrogasaca stradalih u požaru

Nakon obilaska otoka Žirja i Prvića, predsjednica je prokomentirala incident koji je u Skupštini Srbije u srijedu izazvao ratni zločinac Šešelj gazeći hrvatsku zastavu, a zbog kojeg je izaslanstvo Hrvatskog sabora prekinulo posjet Srbiji.

U slučaju da se utvrdi kako je Šešelj uistinu gazio hrvatsku zastavu, trebao bi biti adekvatno kažnjen, kazala je Grabar-Kitarović.

'ČASNI SRBI ME PODRŽAVAJU' Šešelj: Hrvatsku zastavu ćemo i dalje paliti, gaziti i pljuvati...

Jučerašnji incident narušio je odnose Hrvatske i Srbije, dodala je i izrazila nadu da to neće izazvati dodatno verbalno nasilje, te da neće biti drugih posljedica.

Također, poručila i kako ne zna tko je srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću rekao da je tijekom njegovog boravka u Hrvatskoj zapaljena srpska zastava, ali da to nije istina i kako to može potvrditi i veleposlanstvo Srbije u Hrvatskoj.

 

Komentari (50)
  • oćeš kaznit one šta su u izbornoj noći zamotani zastavom valjali po podu...snimka postoji...

    19. 4. 2018,   18:39
  • Evo i nje nama nase lijepe predsjendice, ako je radio? Ma nije nasem izaslanstvu se previdjelo, a on kad je na njih naisao u srpskoj skupstini ih je srdacno pozdravio. Zeno, sam se hvalio. ovoliko neozbiljnosti i takoreci nevjerice kome treba.. Ako ne vjerujes Jandrokovicu pitaj Mrak.T..

    19. 4. 2018,   18:51
  • Ako je gazio???? Sta imaako kod nase predsjednice. Pa draga Kolinda ako ti kazes ako , kako se srbi tek onda reci. ?

    19. 4. 2018,   21:05