Obavijesti

News

Komentari 72

'Ako je istina, to je katastrofa za našu nacionalnu sigurnost'

'Ako je istina, to je katastrofa za našu nacionalnu sigurnost'
1

Ivan Tepeš (HSP AS) ocijenio je u subotu u Dubrovniku kako je katastrofa za nacionalnu sigurnost ukoliko je zaista uhićen hrvatski obavještajac u Srbiji

VIDEO

Nositelj liste za Hrvatski sabor za X. izbornu jedinicu Ivan Tepeš (HSP AS) ocijenio je u subotu u Dubrovniku kako je katastrofa za nacionalnu sigurnost ukoliko je u Srbiji u petak zaista uhićen hrvatski obavještajac te dodao da se Hrvatska mora pripremiti za novi izbjeglički val.

Tepeš se u pratnji kolega s liste u X. izbornoj jedinci obratio novinarima ispred crkve svetog Vlaha u povijesnoj jezgri Dubrovnika, a pozvao je hrvatske institucije da daju obrazloženje cijele situacije.

''Događaju se i špijunske igre na Balkanu,  nadam se da ovo što se dogodilo u Srbiji nije propust hrvatskih obavještajnih službi jer bi to bila katastrofa", rekao je Tepeš te naglasio da prvenstveno treba poraditi na pitanju nacionalne sigurnosti.

Dodao je i kako Hrvatska mora pobrinuti i za mogući, novi izbjeglički val.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

''Sve očitije je da će nas sustići taj izbjeglički val negdje u rujnu ili listopadu, a nikako se ne smije dozvoliti da preko Prevlake prođe ijedan migrant, to bi bila katastrofa za hrvatski turizam, pogotovo u južnom dijelu. S obzirom da su zatvorene granice Mađarske i Slovenije, ne smijemo dozvoliti da se s ove južne strane naša granica otvori'', istaknuo je Tepeš.

Također je rekao da Hrvatska mora napraviti sve što je u njezinoj moći da u BiH ne dođe do referenduma o odcjepljenju tzv. Republike Srpske.

''Kada govorimo o vanjskoj politici Hrvatske, moramo se osvrnuti na situaciju u BIH. Tamo situacija vrije, vidimo što Dodik radi oko referenduma za odcjepljenje tzv. Republike Srpske. To je tvorevina koja je nastala na genocidu i Hrvatska mora uložiti sve napore da do tog referenduma ne dođe, a kamoli da ti rezultati ne budu priznati niti u samoj BiH niti u susjedstvu ili EU i svijetu'', rekao je.

Tepeš je ustvrdio kako su listom za Sabor podjednako 'pokrili' i Dubrovačko-neretvansku i Splitsko dalmatinsku županiju, a napomenuo je kako je Dubrovnik ''slijepo crijevo prometne povezanosti Hrvatske''. 

''Govoreći o prometu govorimo o vanjskoj politici jer upravo inzistirajući na uspravnici Baltik-Jadran, dovršenju koridora 5 C, izgradnji Jadransko-jonske autoceste, Dubrovnik će, umjesto 'slijepog crijeva', postati geostrateško žarište i prometno čvorište srednje i jugoistočne Europe. Danas u Dubrovniku mahom dolaze turisti na kruzerima, nama je u interesu da Dubrovnik bude destinacija koja će biti cestovno povezana od sjeverne Italije i Turske i dalje prema Kini, ali i od sjeverne i srednje Europe pa do Mediterana'', smatra Tepeš.

Iz HSP AS-a su opovrgnuli da njihov dubrovački gradski vijećnik Ivan Šimunović više ne surađuje s lokalnim HDZ-om, a odgovarajući na novinarski upit Tepeš je ustvrdio kako ih je od visokopozicioniranih članova napustio samo riječki liječnik Ivan Kirin. On je naime, upravo u Dubrovniku dao ostavku na članstvo u stranci i prešao u redove HDZ-a.

''Nismo izgubili nijednog člana, otišao je samo dr. Kirin, a dolaze nam novi članovi, od onih koji nikada nisu bili u nijednoj stranci, ali i mladi i branitelji. Moram priznati da nam ne dolaze ljudi koji su nekada bili članovi SDP-a, HNS-a ili SDSS-a'', zaključio je Tepeš.

Budućoj vladi poruke možete ostavljati OVDJE.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Plenković: Na stolu je i opcija bez Mosta, ali to nije prioritet
HDZ I MOST, ŠESTA RUNDA

Plenković: Na stolu je i opcija bez Mosta, ali to nije prioritet

Nakon gotovo šestosatnih pregovora o vladi izaslanstva HDZ-a i Mosta u srijedu su raspravili podijelu resora, Most je najavio da će u četvrtak donijeti konačnu odluku...

Predsjednica najavila: U srijedu konzultacije o novom premijeru
MANDATAR VLADE

Predsjednica najavila: U srijedu konzultacije o novom premijeru

Konzultacije s izabranim zastupnicima, odnosno predstavnicima stranaka i koalicija o tome kome će predsjednica Republike povjeriti mandat za sastavljanje Vlade trebali bi početi u 12 sati
Rezultati izbora u ponedjeljak, konzultacije o Vladi od utorka
USKORO NOVA VLADA

Rezultati izbora u ponedjeljak, konzultacije o Vladi od utorka

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović najavila je da kreće s konzultacijama o sastavljanju Vlade u utorak, čim od DIP-a dobije službene rezultate izbora