Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

"Ako je žena silovana, nema pravo počiniti još jedan zločin"

Zadarski profesor Ivan Poljaković, gostujući na tribini o pobačaju, je oštro kritizirao odluku Ustavnog suda koji je odbacio zahtjev za zabranu pobačaja...

Redoviti profesor na Odsjeku za engleski jezik i književnost Sveučilišta u Zadru prof. dr. Ivan Poljaković gostovao je na tribini "Pobačaj - znak dekadentnog društva".

- Ako je muškarac počinio zločin silovanja, žena nema pravo počiniti još jedan zločin. Zbog zločina jedne osobe, vi nemate pravo ubiti drugu osobu. Nemate pravo to dijete ubiti! Ako ga baš ne možete zavoljeti, možete ga dati na posvajanje - izjavio je profesor.

Kako prenosi Zadarski list, Poljaković je na predavanju napao odluku Ustavnog suda koji je odbacio zahtjev za zabranu pobačaja, te kritizirao Crkve koja, po njegovom mišljenju, nedovoljno osuđuje kontracepciju.

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

- I Hitler je u vrijeme Drugog svjetskog rata ubio 1,5 milijuna djece i onda nam kažu da naše društvo želimo vratiti u mračno doba. To su marksisti koji izvrću stvarnost i povijesne činjenice, a neki od njih i danas predaju na fakultetima. Pobačaj je ubojstvo, a sve zlo počinje nakon seksualne revolucije kada na scenu stupa kontracepcija. No iako sam vjernik i cijelog sam života u Crkvi, kao instituciju je moram kritizirati jer u mojih 60 godina života nikada nisam čuo niti jednog svećenika da je s oltara rekao bilo što protiv kontracepcije - dodao je Poljaković.

- Legalizacija nečega ne znači da je to i moralno ispravno. To samo znači da vas vlast neće goniti. Oni koji smatraju da će zabrana pobačaja dovesti do nelegalnih pobačaja, pa će žena izlagati svoje zdravlje i život riziku, također kao argument ne stoji. Vi idete nekoga ubiti i htjeli biste da je to bez rizika?! Naravno da se izlažete riziku jer vi idete nekoga ubiti - kazao je profesor i dodao da je odluka Ustavnog suda tužan dan za Hrvatsku.

Komentari (209)
  • Jesi li ti vidio silovane žene ? Ja sam vidio ono šta su četnici ostavili iza sebe . Vidio sam stravu ni Danteov pakao nije ništa prema toj strahoti , rado bi te poslao u Afriku da vidiš žrtve silovanja pa da ima ako si čovjek kažeš te demagoške stavove . Lako je biti svetac i raju ali treba biti čovjek u paklu .

    4. 3. 2017,   16:05
  • Ovoga treba smjestiti u psihijatrijsku bolnicu jer je očito da je perverzno poremećen i kao takav opasan za društvo

    4. 3. 2017,   16:24
  • Koliko je djece usvojio profesor?

    4. 3. 2017,   16:19