Obavijesti

News

Komentari 38

"Ako odem u zatvor, vodit ću svog sinčića sa sobom"

"Ako odem u zatvor, vodit ću svog sinčića sa sobom"
4

Riječanka V. S. (28) mora u zatvor zbog droge. Njen bivši dečko preprodavao je drogu, a nju su osudili jer je predala paketić marihuane kupcu

VIDEO

Rekli su mi da biram hoću li dijete ostaviti kod prijatelja ili dati u dom. Neću ostaviti dijete u domu, a imam jedino svekrvu (60) i očuha (71), koji su oboje teško bolesni i ne mogu se brinuti o djetetu, kaže Riječanka V. S. (28). Ona je u petak trebala početi odsluživati 8 mjeseci zatvorske kazne. Osuđena je 2007. zbog posredovanja u preprodaji marihuane. Bivši dečko preprodavao je drogu, a nju su osudili jer je predala paket marihuane kupcu.
- Bila sam trudna pri izricanju presude, a sutkinja je rekla kako nema nikakvih izvanrednih uvjeta za ublažavanje kazne - kaže majka. Presudu je potvrdio i Vrhovni sud. Ipak, majci su odobrili prvo tri mjeseca, pa još mjesec dana odgode za izležavanje kazne. U petak je cijeli dan telefonirala s odvjetnikom iščekujući novu odgodu.
- Ako sad odem u zatvor, moj sin će doslovno ostati na cesti. U dom ga ne dam. To bi ga istraumatiziralo za život. Pa, ja njega još dojim, a morala bih ga preko noći odviknuti. K tome, sina nisam u njegovih 15 mjeseci života nijednom ostavila na čuvanje. Nije bio duže od pet minuta bez mame - rekla je V. S.  U petak nije morala u zatvor. Županijski sud u Rijeci zatražio je dodatnu dokumentaciju od Centra za socijalnu skrb kako bi razmotrio molbu za odgodu.
- Ja bih odmah krenula u zatvor, što se mene tiče. Samo neka mi barem dozvole da i sina povedem sa sobom. Njemu nije važno gdje je, samo mu je važno da ga ne otimaju od mame - kaže V. S. i dodaje kako je htjela zamijeniti zatvorsku kaznu dobrotvornim radom, ali joj sud ni to nije dopustio.
- Preostaje mi da tražim pomilovanje predsjednika Mesića, ali dok on moju molbu uopće počne razmatrati, ja ću već dugo sjediti u zatvoru. Gdje će biti moja beba, ne znam. Ostane li ovako, moje dijete će patiti i platiti zbog  nečega za što uopće nije krivo - očajna je V. S.


“TEK SAM SE IZVUKLA S CESTE, A SAD HOĆE DA OSTAVIM DIJETE”
Suprug mi je završio u istražnom zatvoru prošle godine, a ja i beba smo doslovno završili na cesti. Nismo imali nikakvih primanja, ali smo se snašli, kaže V. S. i dodaje kako se supruga njegova obitelj odrekla zbog kriminala. Njega istražuju zbog preprodaje droge.
- Moj očuh primio je mene i sina kod sebe. Uspjeli smo stvoriti uredan život i sad mi ga hoće uzeti. Očuh ga ne može čuvati jer i za njega moram skrbiti - kaže V. S.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS