Obavijesti

News

Komentari 71

'Ako se držimo obećanja, onda nećemo trebati pomoć izvana'

'Ako se držimo obećanja, onda nećemo trebati pomoć izvana'
1

Oni su zadovoljni mjerama koje Hrvatska poduzima. Moramo pokazati da čvrsto stojimo uz ove mjere, kaže Lalovac, misleći na preporuke koje je EK dala Hrvatskoj

VIDEO

Samo se trebamo držati onoga što smo obećali Europskoj komisiji u sklopu procedure prekomjernog deficita i onda neće biti problema. Ako mi ispunimo svoje, nagađanja o tome da će Hrvatska trebati paket financijske pomoći EU i MMF-a samo su špekulacije,  poručio je ministar financija Boris Lalovac odgovarajući na naše pitanje kako komentira spekulacije da bi Hrvatska mogla 2016. biti prisiljena ući u program financijske pomoći kakav Europska unija predviđa za svoje problematične članice koje nisu u eurozoni. 

– Prije dva dana bili su predstavnici Europske komisije u Ministarstvu financija, svakodnevno razgovaramo, a ja sam i jutros ponovo bio s kolegama iz EK. Oni su zadovoljni mjerama koje Hrvatska poduzima. Moramo pokazati da čvrsto stojimo uz ove mjere – dodao je Lalovac, misleći na ekonomske preporuke koje je Komisija dala hrvatskoj Vladi

Jedna jedina primjedba koju je Hrvatska imala na te preporuke, primjedba u kojoj se Vlada odupire savjetu Komisije da se hrvatske građane i građanke što prije zakonski natjera da odlaze u mirovinu sa 67. godina, ostala je neuslišana. 

Nakon svog drugog sastanka Vijeća ministara financija (Ecofin), Lalovac je u utorak u Bruxellesu rekao da zasad nema promjena u tekstu te konkretne preporuke Komisije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Komisija je tako postupala prema svima. Mi smo iznijeli stajalište. Vidjet ćemo hoće li kroz ovih devet mjeseci doći do nekakvih promjena u vezi s time – rekao je ministar Lalovac. 

Na sastanku Ecofina prezentirani su prioriteti talijanskog predsjedništva, koje je 1. srpnja preuzelo šestomjesečno predsjedanje Vijećem EU.

– Raspravljali smo o tome gdje će biti fokus talijanskog predsjedanja, na investicijama i na tome kako potaknuti gospodarski rast, ali svakako i na nastavku strukturnih reformi. Ono što je Hrvatska u proceduri prekomjernog deficita navela kao mjere strukturnih reformi, mi ćemo to provesti. Međutim, svakako nas zanima i kako potaknuti gospodarski rast. Znate da smo u petoj godini recesije i to će također biti jedna od ključnih zadaća za Vladu. Tu se nadamo da će Italija nametnuti konkretne mjere o tome kako poticati rast i otvoriti mogućnosti ulaganja – rekao je ministar Lalovac.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje