Obavijesti

News

Komentari 183

"Ako se ne dogovorimo, novi izbori su uvijek mogućnost"

"Ako se ne dogovorimo, novi izbori su uvijek mogućnost"
1

Čelnik Mosta kaže da bi volio vjerovati da nisu bezveze potrošili ovo vrijeme na pregovore. Svoje ljude žele na čelu MUP-a, pravosuđa, uprave, gospodarstva...

VIDEO

Uvijek je otvorena mogućnost novih izbora ako se dvije strane dogovore. Međutim, volio bih vjerovati da nismo potrošili ovo vrijeme bez veze i nadam se da će s jedne i druge strane postojati dobra volja i mogućnost da se dogovorimo. Izjavio je to čelnik Mosta Božo Petrov nakon sastanka Nacionalnog vijeća i odlaska na razgovore s Domoljubnom koalicijom na kojem se razgovara o podjeli resora u budućoj Vladi. Iako je posljednjih dana izgledalo kao da HDZ diktira tempo Petrov kaže da se on ne bi tako izrazio.

- Oni imaju svoj model, nešto na čemu su radili, Mi smo dobrih pet tjedana govorili o reformama, imali smo više od sto stranica različitih prijedloga po resorima koji se trebaju provesti, postigli smo ono što smo htjeli, usuglasili smo se i s jednom i s drugom stranom. Sada je na njih red, oni imaju svoje prijedloge i mislim da je pošteno saslušati drugi stranu jednako kao što su oni saslušali nas - kazao je.

Na sjednici Nacionalnog vijeća Mosta razgovaralo se o ključnim točkama koje se žele provesti unutar resora koje Most želi voditi.

Žele ministarstvo policije, pravosuđe, upravu, gospodarstvo, zaštitu okoliša, poljoprivredu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mi od njih nećemo osustati, na njima ćemo inzistirati i u pregovorima. Domoljubna koalicija će predložiti novi model vlade za koji se zalažu, vidjet ćemo o čemu se radi. Nadam se da biti konstruktivna rasprava, a onda možemo i mi nakon toga imati ponovo sastanak i odlučiti hoće li se ići u tom smjeru ili ćemo napraviti određene izmjene ili možda odgoditi - rekao je Petrov koji nje želio ništa prejudicirati. 

Podsjetimo, Most žele ministarstvo unutarnih poslova, pravosuđe, upravu, gospodarstvo, zaštitu okoliša, poljoprivredu.  

- To su ministarstva za koja imamo stručne osobe i znamo što bi se u njima trebalo točno odraditi da bi stvari funkcionirale bolje u Hrvatskoj. Na tome ćemo i dalje inzistirati. U ovom trenutku ne bi bilo dobro izlaziti s imenima jer smo dogovorili da će se o ljudima koji će voditi resore usuglašavati s Domoljubnom koalicijom i mandatarom - poručio je čelnik Mosta.

Nije želio komentirati najave da će HDZ predložiti smanjenje broja ministarstava na 17, jer o tome nije žeio nagađati dok ne vidi prijedlog. Na pitanje što ako HDZ bude inzistirao na istim ministarstvima, Petrov je uzvratio:

- Razgovarat ćemo, mislim da nam slijedi tjedan dana pregovora, ali smatram da možemmo postići dogovor - rekao je.

Upitan je li Mostu prihvatljivo da na čelu ministarstava dođu osobe iz uprava PBZ-a, Agrokora i sličnih korporacija kazao je kako će se svi "prijedlozi morati argumentirano obrazložiti s jedne i druge strane".

- Nakon toga se može reći je li neka osoba stručna i prihvatljiva - poručio je.

Na najave HDZ-a o smanjenju broja agencija čelnik Mosta podsjetio je da su se od početka zalagali za racionalizaciju kroz prijedlog reformi javne uprave i lokalne samouprave. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 183
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina