Obavijesti

News

Komentari 47

Ako ste pomislili da je gotovo: Opet minusi i snijeg za vikend?

Ako ste pomislili da je gotovo:  Opet minusi i snijeg za vikend?
1

Kako javlja servis Severe Weather Europe, krajem tjedna će se nad sjevernom i sjeveroistočnom Europom nadviti novi hladni val, koji će se opasno približiti i Hrvatskoj

VIDEO

Ako ste pomislili da su debeli minusi i snijeg gotovi za ovu zimu, čini se da ste se prevarili.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:54

Doduše, idućih dana nas očekuje promjenljivo vrijeme, ali toplo. U utorak i srijedu očekuje se povremena kiša, ali bit će i sunčanih razdoblja. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, na Jadranu i jugo koje će u četvrtak jačati. Temperatura bez veće promjene, kretat će se od 13 do 15 stupnjeva, iako će na kopnu biti u malom padu. 

No, prognostički modeli najavljuju veliko iznenađenje krajem.  Tada bi trebalo doći do značajnijeg pada temperature uz mogućnost snijega. Kako javlja servis Severe Weather Europe, krajem tjedna će se nad sjevernom i sjeveroistočnom Europom nadviti novi hladni val, koji će se opasno približiti i Hrvatskoj. 

- Krajem idućeg tjedna moglo bi doći do osjetnog zahlađenja, ali zasad takve izglede nije moguće potvrditi - piše Severe Weather Europe.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, u Zagrebu se snijeg očekuje u subotu i nedjelju, a temperatura bi se trebala spustiti na -5 stupnjeva, odnosno -7 stupnjeva Celzijusa.

Ako je vjerovati DHMZ-u, opet se loše piše i Gorskom kotaru. Naime, nakon kiše koja bi u Delnicama trebala padati cijeli tjedan, za vikend im stižu debeli minusi, ali i novi snijeg. Tako se u subotu očekuje temperatura od -10, a u nedjelju -13 stupnjeva.

 

Slično će biti i u Lici. U Gospiću će tako snijeg i temperature od -7 i -10 doći u subotu i nedjelju.

Kako se čini, hladni val i snijeg neće zaobići ni Slavoniju. U subotu se u Slavonskom Brodu očekuje temperatura od -3 stupnja, a u nedjelju -6.  

Gotovo identične temperature za vikend očekuju se i u Istri, preciznije Pazinu.

Snijeg se, prema DHMZ-u, očekuje čak i u Splitu. U subotu bi trebala padati kiša, koja bi se u nedjelju trebala pretvoriti u snijeg. Previđaju da će u Splitu u nedjelju najniža temperatura biti -2 stupnja.

Norvežani prvo najavili minuse i snijeg, a onda sve promijenili

Zanimljivo, norveški meteorološki institut, koji je poznat po jednim od najpouzdanijih prognoza, dao je zbunjujuće informacije.

Naime, prema prvoj informaciji hladni val i snijeg u hrvatsku metropolu trebao je stići u subotu navečer, a onda se snijeg trebao nastaviti i u nedjelju, s temperaturama od -8 stupnjeva. Najavljivali su hladni val i tijekom idućeg tjedna.

 

No, onda je uslijedio obrat. U novim kalkulacijama značajno su ublažili stvari. Navodno kako će biti pad temperature, ali ne u tolikoj mjeri, te će umjesto snijega padati kiša. Doduše, snijeg je moguć s nedjelje na ponedjeljak, ali je pitanje koliko će se primati za tlo, s obzirom da će temperature biti između -2 i 2 stupnja.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca