Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Albanci kod Dubrovnika pali s 105 kg trave vrijedne 5 mil. kn

None Foto: Mladen Gojun 5

Riječ je o najvećoj zapljeni droge na ovom graničnom prijelazu u posljednjih nekoliko godina, a nju su u teretnom vozilu pronašli službenici Policijske postaje Grude...

Carinici i policajci su zapljenili 105 kilograma marihuane  u subotu oko 8.50 sati na graničnom prijelazu Karasovići u Konavlima. Nađena je u albanskom šleperu prilikom ulaska u Hrvatsku iz Crne Gore. Teretnjakom je upravljao 32-godišni državljanin Albanije . U vozilu je bio i 32-godišnji suvozač također državljanina Albanije.

- Cariniku je bio sumnjiv teret pa je detaljno obavio pregled. Između paleta kamenih ploča nađene su četiri vreće u kojima se nalazilo 50 paketa obljepljenih ljeplivom trakom ukupne težine 105,75 kilograma marihuane vrste 'skunk'. Time je presječen jedan međunarodni lanac krijumčarenja marihuane koja je bila namjenjena hrvatskom tržištu jer je zadnja destinacija šlepera bila Zagreb - kazao je, među ostalim, načelnik carinskog Odjela za nadzor Petar Muhoberac na  konferenciji za novinare u nedjlu u PU dubrovačko-neretvanskoj.

Vozač i suvozač su uhićeni te pritvoreni. Nastavlja se istraga u cilju utvrđivanja odnosno otkrivanja i procesuiranja svih osoba uključenih u ovo krijumčarenje. 

Vrijednost zapljenjene droge je oko 1,6 miljuna kuna, a  preprodajom na ulici bi dosegla vrijednost više od 5 milijuna kuna. Riječ je o najvećoj zapljeni marihuane u zadnjih nekoliko godina, drugoj  najvećoj u ovoj godini jer je u veljači zapljenjeno na istom prijelazu 25 kilograma marihuna, na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Komentari (68)
  • Sto cu sada oh jadna mi majka, mjesec dana nece biti skanka. Imam jos za samo dzoje dvije, ostalo sam ispusio prije. Sad ce opet skocit cijena trave, dal da sadim ili prodam krave. Ma zasadit jedno brazdi sedam, od psenice svedno nista nemam. Pa nek bude i za selo cijelo, palim traktor i s rijeci na djelo.

    22. 4. 2012,   16:47
  • Ne volim ljude koji uzimaju drogu a pogotovo carinike!

    22. 4. 2012,   16:30
  • ovo je velika steta,dan zalosti

    22. 4. 2012,   15:27