Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

"Albanci u Srbiji imaju manje prava od Srba na Kosovu..."

None Foto: YouTube 2

Albanija neće dozvoliti asimilaciju Albanaca na tom području, poručio je albanski premijer Edi Rama tijekom posjeta Kosovu gdje ga je dočekao Hashim Thaçi

Albanski premijer Edi Rama izjavio je u utorak u Preševu kako Albanci koji žive u općinama na jugu Srbije imaju manje prava nego Srbi na Kosovu.

- Albanija će podržati da pitanje rješavanja problema u Preševskoj dolini bude suštinsko na putu približavanja Srbije prema EU i neće dozvoliti asimilaciju Albanaca na tom području - rekao je Rama.

Kosovski premijer Hashim Thaçi ocjenjuje kako je posjet Rame "historijski" , a Srbiji konkretan korak prema poboljšanju odnosa između dvije zemlje i stvaranju klime dobrosusjedskih odnosa na cijelom Balkanu.

Komentari (21)
  • A kaj se čudite pa u EU i SAD manjine imaju više prava od domorodaca kao i kod nas ,ako ja završim na burzi ili neko druge nacionalnosti on dobiva bonus za manjine postali smo mi manjine u svojim državama.............Pita mali Ciga tatu: – Tato, šta je to demokracija? – Demokracija ti je, sine, kad svi bijeli rade, a mi samo sjedimo i dobijamo pomoć na lijepe oči… – Ali, zar ih to ne Smeta? – Smeta ih, ali to je već rasizam…

    11. 11. 2014,   23:08
  • Stvaranje klime dobrosusjedskih odnosa, tamo gdje jednom padne mrtva glava, ima samo u filmovima !!!

    11. 11. 2014,   23:16
  • Šta kaže Edi kako je albancima u Makedoniji i u Crnoj Gori ili je i to " gotova stvar "?

    11. 11. 2014,   22:46