Obavijesti

News

Komentari 1

Albanija: Svi zastupnici oporbe predali ostavke u parlamentu

Albanija: Svi zastupnici oporbe predali ostavke u parlamentu
1

Zastupnici Demokratske stranke kao i njihovi saveznici odlučili su svi dati ostavke na svoje dužnosti: ova vlada manipulirala je rezultatima parlamentarnih izbora i umiješana je u kriminalne afere i u korupciju

VIDEO

Zastupnici albanske oporbe desnog centra odlučili su u ponedjeljak podnijeti ostavke u parlamentu u znak prosvjeda protiv socijalističkog premijera Edija Rame kojeg optužuju za korupciju.

- Zastupnici Demokratske stranke kao i njihovi saveznici odlučili su svi dati ostavke na svoje dužnosti: ova vlada manipulirala je rezultatima parlamentarnih izbora u lipnju 2017. i umiješana je u kriminalne afere i u korupciju - rekao je Lulzim Basha, šef stranke.

Demokratska stranka pozvala je prošli tjedan na prosvjed koji je u subotu održan u vrlo napetoj atmosferi. Novo okupljanje kojim će se tražiti ostavka Edija Rame i prijevremeni izbori predviđeno je za četvrtak.

Demokratska stranke i njezini saveznici imaju 44 zastupnika od 140 u parlamentu, a socijalistička stranka Edija Rame 78.

Edi Rama rekao je da oporba poduzima 'očajničke napore'.

Albanija se nada da će ove godine otvoriti pristupne pregovore s Europskom unijom, ali ta zemlja od 2,8 milijuna stanovnika pozvana je da učini veći napredak u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca