Obavijesti

News

Komentari 35

Aleksandar Vučić kosovskim Srbima: 'Neće biti nove Oluje'

Srpski predsjednik podsjetio je da u subotu isječe rok koji je EU dala Prištini da, temeljem Briselskog sporazuma, završe usvajanje statuta Zajednice srpskih općina

VIDEO

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je u petak otvoreno pismo Srbima na Kosovu i poručio da Srbija, dok je on na njezinu čelu, 'neće dopustiti organizirano nasilje nad Srbima i njihovim svetinjama', da 'neće biti nove Oluje' ni progona Srba.

Radio televizija Srbije prenosi na svom internet portalu integralnu verziju pisma koje počinje obraćanjem 'poštovani građani Kosova i Metohije, dragi Srbi', uz podsjećanje da u subotu 4. kolovoza istječe rok koji je EU dala Prištini da, temeljem Briselskog sporazuma, završe usvajanje statuta Zajednice srpskih općina.

Vučić: 'Moj politički kraj bit će rješenje kosovskog problema'
Vučić: 'Moj politički kraj bit će rješenje kosovskog problema'

Vučić kaže kako će se ostvariti njegove sumnje da 'Priština ni ovog puta prstom neće mrdnuti kako bi formirala Zajednicu srpskih općina' i zato moli sunaronjake da ne poduzimaju 'ništa što bi pojedinci među Albancima ili dijelu međunarodne zajednice, iskoristili kao izgovor' za poduzimanje bilo kakvih akcija protiv srpskog naroda na Kosovu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vučić: Ne želimo s Kosovom imati novu Oluju ili Bljesak

- Nama je mir najveći interes. Izazovi koji su pred nama zahtijevaju od nas da budemo iznad razdora, manipulacija i ciljane kampanje dezinformacija. Zato vas molim i pozivam da ne nasjedate na bilo kakve provokacije, da na sve eventualne izazove reagujete mirno, civilizirano i dostojanstveno, a mi ćemo biti predani tome da vam političkim metodama osiguramo sigurnost i budućnost na tim prostorima - poručuje Vučić.

Aleksandar Vučić: Nisu nam potrebna braća već prijatelji

- Dok sam na njezinu čelu, Srbija neće dozvoliti organizirano nasilje nad Srbima i njihovim svetinjama, kao ni njihov progon. Nove Oluje na Kosovu i Metohiji neće biti - istaknuo je.

Od KFOR-a i NATO-a očekuje i zahtjeva da zaštite mir, a Srbima s Kosova poručuje da će se državni vrh nastaviti "na isključivo miran način" zalagati za kompromisno i sveobuhvatno rješavanje odnosa na Kosovu.

- Nećemo stati sve dok za naš narod ne osiguramo u svakom pogledu više nego što imamo danas - poručio je Vučić u pismu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a