Obavijesti

News

Komentari 47

Aleksandar Vučić objavio: Ovog ću vikenda ići u posjet Kosovu

Vučićev posjet Kosovu ovoga vikenda doveden je u pitanje nakon informacija da Priština namjerava spriječiti njegov obilazak vodoopskrbnog sustava Gazivode

VIDEO

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u petak navečer objavio je kako će unatoč provokacijama iz Prištine tijekom nadolazećeg vikenda posjetiti Kosovo i Metohiju, prenose srpski mediji

Vučić se obratio javnosti iz Predsjedništva Srbije te rekao i kako su protekli dani bili teški i za srpski narod na Kosovu i Metohiji, kao i za vodstvo Srbije.

- Sve je krenulo teškim, neprimjerenim pritiskom na poslanike Srpske liste, a zatim i na rukovodstvo Srbije da se podrži Fatmir Ljimaj. Smatrali smo da je to demokratsko pitanje o kojem naš narod treba odlučiti. Dovoljno je da podsjetim kakav dosje ima Fatmir Ljimaj. Šutjeli smo, nismo pravili buku. Pritisci su bili toliko veliki da sam se i ja zapanjio - rekao je Vučić.

Kazao je i kako dijalog s Kosovom neće bito prekinut već da će se nastaviti u budućnosti. 

-  Mi želimo imati i uspostaviti mnogo više povjerenja između Srba i Albanaca, ali to je proces za koji bi bilo katastrofalno da bude zaustavljen. Nisu više ni Albanci u takvom naponu snage, a mi svakoga dana gubimo značajni dio našeg stanovništva - rekao je Vučić, a zatim izjavio da će u subotu otići na Kosovo. 

Vučićev posjet Kosovu ovoga vikenda doveden je u pitanje nakon informacija da Priština namjerava spriječiti njegov obilazak vodoopskrbnog sustava Gazivode, koji je, kao strateški resurs, jedna od glavnih spornih točaka u pregovorima Beograda i Prištine.

Vučić se u petak u Bruxellesu odbio sastati s predsjednikom Kosova Hashimom Thacijem, pa je šefica europske diplomacije Federica Mogherini s njima razgovarala odvojeno i najavila novi krug pregovora za oko dva tjedna.

Srbijanski ministar traži od KFOR-a sigurnost za Vučića na Kosovu

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović ocijenio je u petak da je sigurnosna situacija na Kosovu uoči posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u subotu "složena i teška", poručivši kako od KFOR-a očekuje da Vučiću omogući sigurnost.

"Ako KFOR želi omogućiti sigurnost Aleksandru Vučiću, lako to može uraditi", rekao je Stefanović za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Srbijanski ministar policije naglasio je kako Vučić "ne ide na Kosovo držati ratnohuškačke govore", već s namjerom da "kaže što je dobro za sve, što je to što ljudima može osigurati budućnost".

Stefanović je istaknuo namjere Srbije "da napravi dogovor uvažavajući realnost".

Beogradski mediji izvijestili su u petak navečer da se Priština, unatoč ranijoj zabrani, suglasila sa zahtjevom Beograda da Vučić posjeti vodoopskrbni sustav Gazivode, što je tijekom dana bio jedan od razloga da Vučić u Bruxellesu odbije sjesti za pregovarački stol s predsjednikom Kosova Hashimom Thacijem.

Mediji navode kako je Priština promijenila odluku na prijedlog Sjedinjenih Država. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.