Obavijesti

News

Komentari 62

'Aleksandru Vučiću ovaj posjet treba više nego li Hrvatskoj...'

'Aleksandru Vučiću ovaj posjet treba više nego li Hrvatskoj...'
4

Istaknuo je da se razgovarati mora, te da "svi znamo što je Vučić govorio, gdje je bio, u kakvoj ulozi i koga je predstavljao i što je govorio". Smatra da bi Vučić treba priznati da je bio u krivu

VIDEO

Umirovljeni general i bivši ministar obrane Pavao Miljavac, koji je u subotu ponovno izabran za predsjednika Hrvatskoga generalskog zbora (HGZ), ocijenio je da bi se srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić trebao ispričati zbog svoje uloge u agresiji na Hrvatsku te da njemu u ovom trenutku posjet Zagrebu treba puno više nego nama. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

pavao miljavac 02:57

Odgovarajući na novinarska pitanja o posjetu predsjednika Srbije Hrvatskoj, Miljavac je rekao da su na taj posjet reagirali i Zapadna Europa i SAD koji sad žele izvući Srbiju iz zagrljaja "istočnog susjeda".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Koliko će oni u tome uspjeti, o tom potom", naglasio je Miljavac dodavši da su tradicionalne veze Srbije i Rusije te da je ruski interes ostati u tom prostoru. 

Istaknuo je da se razgovarati mora, te da "svi znamo što je Vučić govorio, gdje je bio, u kakvoj ulozi i koga je predstavljao i što je govorio".

Kolinda: Bez razgovora nećemo ni riješiti probleme sa Srbijom

"Minimum bi bio da barem kaže: O.K., bio sam u krivu", naglasio je Miljavac i dodao kako je to "to njegova odluka te ako se ispriča, sigurno će sasvim biti druga priča".

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je srbijanskog kolegu Aleksandra Vučića u posjet Hrvatskoj sredinom veljače,

Na upit je li predsjednica Republike izabrala dobar trenutak za taj posjet, Miljavac je rekao kako je teško reći.  "Uvijek nekad" treba pozvati, rekao je Miljavac i ocijenio kako je sve trebalo bolje iskoordinirati. 

Vučić: Vrijeme ratova je prošlo, a sada je vrijeme za razgovore
Vučić: Vrijeme ratova je prošlo, a sada je  vrijeme za razgovore

Ocijenio je da je Aleksandar Vučić "vješt i tvrd pregovarač i lukav u politici" te da ga ne treba ga podcjenjivati.

Na upit novinara "frustrira li ga možda da je došlo do rascjepa između Banskih dvora i Ureda predsjednice oko tog posjeta", Miljavac je odgovorio da je možda sve bilo prebrzo i da nije bilo dobro iskoordinirano.

Jednu vanjsku politiku vodi predsjednica, a drugu Vlada...

"Mislim da bi za uspjeh ove zemlje, s obzirom na povijest koju smo imali i platili ovu slobodu teškim žrtvama i razaranjima, bilo dobro da se što više iskonzultiraju i zauzmu stavove te da ne ispadne da nije stvar koordinirana", naglasio je Miljavac.

Umirovljeni general i bivši ministar obrane Pavao Miljavac je na izbornoj skupštini HGZ-a, koji okuplja umirovljene generale i admirale, ponovno izabran za predsjednika, na mandat od četiri godi

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji