Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Alić na prosvjedu dubrovačku zastavu proglasio je srpskom

None Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Božidar Alić danas je, tijekom prosvjeda protiv Vučićevog dolaska na Trgu bana Jelačića, kazao kako se na zgradi hotela Dubrovnik nalazi srpska zastava...

Na prosvjedu protiv dolaska predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića u Zagreb, koji se danas održao na Trgu bana Jelačića, pojavio se i glumac Božidar Alić. On se među prvima popeo za govornicu s koje je održao govor u kojemu je između ostaloga kazao kako se na zgradi hotela Dubrovnik nalazi zastava Srbije, što nije točno.

"Osvrnimo se oko sebe. Jesmo li pobijedili u ovom ratu goloruki?" Jesmo, zaključio je glumac. Tada je prosvjednike, među kojima su bili i pojedinci sa zastavama na kojima je pisalo 'Za dom spremni', uputio da pogledaju 'što se nalazi na središnjem trgu svih Hrvata'.

"Pogledajte, na središnjem trgu sviju Hrvata, na hotelu Dubrovnik vijori se čija zastava?" pitao se Alić. 

"Četnička", vikali su okupljeni prosvjednici, a Alić je još jednom uzviknuo: "Srpska, okrenite se i pogledajte."

Nakon Alićeve promašene konstatacije kako se na hotelu Dubrovnik nalazi 'srpska zastava', prosvjednici su nastavili vikati "sramota, sramota, skinite je", na što je Alić za kraj kazao: "Doživjesmo i to."

Međutim, unatoč Alićevim tvrdnjama kako se na hotelu nalazi srpska, ili kako su prosvjednici vikali, 'četnička' zastava, ni jedna od te tvrdnje nije točna. Na ulazu u hotel Dubrovnik, nalazi se, naime, zastava Republike Hrvatske, zastava Europske unije i zastava hotela Dubrovnik, u kojoj se između ostaloga nalazi i stari dubrovački grb - koji se nalazi i u službenom grbu Republike Hrvatske.

Komentari (173)
  • mila majko... pa da li ovi iz braniteljski udruga nemaju mozga.. ovakvi likovi poput Alića, Bujanca.. samo im ruše i onako umanjen ugled...

    12. 2. 2018,   18:11
  • Ajde dobro, ako je netko "pod turažom" pa ne zna što priča, ali što je sa svom onom ruljom koja ga sluša? Koji je njihov problem? Višak maligana? Ili manjak sivih stanica?

    12. 2. 2018,   18:38
  • On kao musliman nebi smio piti alkohol.

    12. 2. 2018,   18:13