Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ambrozija okupirala Gunju, 12 strojeva uništit će sav korov

None Foto: PIXSELL

Gunjanci će s 12 strojeva, takozvanih samohodnih tarupa za uklanjanje ambrozije i ostalih korova, očistiti 1800 hektara. Takav stroj čisti tri hektara na dan

Na gunjanskim obradivim površinama nakon poplave niknula je mahom ambrozija. Kako bi se riješili toga korova, koji mnogima uzrokuje alergijske reakcije i pripremili polja za jesensku sjetvu, Gunjanci će s 12 strojeva, takozvanih samohodnih tarupa za uklanjanje ambrozije i ostalih korova, očistiti 1800 hektara. Takav stroj čisti tri hektara na dan.

Komentari (3)
  • Odlično, 36 hektara dnevno i ako ne bude kvarova strojeva trebati će ukupno 50 dana da se sav korov i ambrozija uništi? Loše za alergičare ali bitno je odraditi posao.....

    15. 8. 2014,   22:47
  • Ovo mi više izgleda onako preko volje napisan članak tek toliko da se odradi posao. Naime "takozvani samohodni tarup" ne postoji može eventualno biti samohodni mulčer (mada iskreno rečeno nisam vidio nijednog) jer je tarup (ustvari taarup) samo ime firme koja proizvodi poljoprivredne strojeve a samim time i malčere (a u narodu ga zovu tarup isto kako još dosta starijih sve mineralne vode zove radenska ili sve začine vegeta itd.) . Nadalje ovaj podatak o kapacitetu od samo tri hektara dnevno mi je totalno nebulozan. jer ja sa običnim a ne famoznim samohodnim malčerom, zahvata 220 cm i traktorom od 75 ks mogu dnevno izmalčirati do 8 ha a s jačim traktorom oko 10. Tako da poštovana Anamarija Mlačak prvo provjerite neke podatke i malo se informirajte prije nego napišete članak.

    15. 8. 2014,   23:00
  • Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

    15. 8. 2014,   23:15