Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Američka vojska 'napala' polja pšenice: Ups, izgubili smo se...

None Foto:

Farmeri malog sela u Rumunjskoj u kojem je uništeno nekoliko hektara usjeva snimili su američke vojnike kojima se sad smije cijeli svijet. Amerikanci su za blamažu okrivili - loše vrijeme

Stelnica, malo selo u Rumunjskoj jugoistočno od Bukurešta. Odmah uz selo polja pšenice, suncokreta i kukuruza. I odnedavno u njima tragovi gusjenica tenka, borbenog vozila Bradley i Humveeja. Farmeri sela kojem je uništeno nekoliko hektara usjeva snimili su američke vojnike kojima se sad smije cijeli svijet.

Amerikanci su za sve okrivili - vrijeme. 

POGLEDAJTE VIDEO

Američka vojska sudjeluje na vježbama u Rumunjskoj u operaciji 'Saber Guardian 2019.', zajedno s rumunjskim, bugarskim, mađarskim, albanskih, BiH i turskim vojnicima. No na putu u Bordusani gdje su ih svi čekali da se pojave na vojnoj vježbi, dio američkih trupa krivo je skrenuo i veći dio vozio kroz polja šokiranih farmera.

Oni su odmah pozvali policiju koja ih je smirila i rekla da su to samo Amerikanci koji su zalutali na putu do poligona u sklopu NATO vježbe.

- Naše jedinice skrenule su na polja zbog opasnih vremenskih uvjeta - pravdali su se Amerikanci, a smije im se cijeli svijet.

VIDEO

Na vježbu su zakasnili, a pritom su uništili nekoliko hektara usjeva.

Šteta se još procjenjuje, a lokalne vlasti već su pokrenule postupak dobivanja kompenzacije.
 

Komentari (34)
  • Možda su čuli da zwei hundert partisanen u kukuruzima geschlafen... pa pošli pogledati

    22. 6. 2019,   10:11
  • kad su već išli kroz kukuruz mogli su baciti gnojivo...

    22. 6. 2019,   10:01
  • Sto rade Ameri u Rumunjskoj,kakve vjezbe na drugom kraju svijeta..I mogu li rumunjski tenkovi (ili bilo ciji) prijeci kod njih,vjezbati kod njih,gaziti po njihovom terenu,po njihovim poljima...Tesko.."Vjezbe",ratna djelovanja uvijek na tudjem terenu..

    22. 6. 2019,   10:19