Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Američki F15 srušio se u more kod Okinawe, pilot se spasio

Mnogi stanovnici Okinawe povezuju američke vojne baze s kriminalom, nesrećama i zagađenjem i žele da ih se preseli s otoka na neku drugu lokaciju...

Američki vojni zrakoplov F15 srušio se tokom rutinske vježbe u more kod japanskog otoka Okinawe gdje je stacionirana većina američkih oružanih snaga u Japanu, objavilo je američko zapovjedništvo.

U zrakoplovu je bio samo pilot koji je uspješno aktivirao mehanizam za izbacivanje. Timovi za traganje i spašavanje našli su ga i odveli na sigurno, stoji u priopćenju.

Najavljena je istraga koju će provesti vojno povjerenstvo.

Mnogi stanovnici Okinawe povezuju američke vojne baze s kriminalom, nesrećama i zagađenjem i žele da ih se preseli s otoka na neku drugu lokaciju. Zabrinutost za sigurnost pojačao je niz prinudnih slijetanja i otpadanje dijelova vojnih zrakoplova tokom leta.

Vlada japanskog premijera Shinza Abea odlučila je pak preseliti zračnu bazu američkih marinaca Futenma iz grada Ginowana u središtu otoka u slabije naseljeno područje Henoko kod grada Nagoa na sjeveru otoka, što je naišlo na val kritika u javnosti.

Komentari (7)
  • znači f16 su bolji:)

    11. 6. 2018,   11:14
  • I to f16 novije proizvodnje, a šta će biti tek kad polete f16 stari preko 34.godine?

    12. 6. 2018,   07:32
  • srecom imamo i mi more , zato smo valja i uzeli ove kante

    12. 6. 2018,   09:17