Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Američki milijarder Harris htio kupiti Titovu kuću u New Yorku

None Foto: Scott Wintrow/Gamut Photos 5

Tako je kuća površine 1679 četvornih metara uz Central park ostala prazna, a Harris je kupio sličnu nekretninu u susjedstvu za 45 milijuna dolara. Kuća je sagrađena 1905. godine, ima 32 sobe

Joshua Harris, američki milijarder, nudio je 50-ak milijuna kuna za 'Titovu kuću' u New Yorku kojom se služila Jugoslavija, ali je nije kupio, kako piše Večernji list, jer se države sljednice, Hrvatska, Srbija, Slovenija, BiH, Makedonija i Crna Gora, nisu mogle složiti oko ponude. 

Foto: Scott Wintrow/Gamut Photos

Tako je kuća površine 1679 četvornih metara uz Central park ostala prazna, a Harris je kupio sličnu nekretninu u susjedstvu za 45 milijuna dolara.

Photos of 854 5th Ave for broker Tristan Harper of Douglas Elliman NAJJAČA 'ROBA' NA MANHATTANU Tajna vile od 310 milijuna kn: Tu se Tito skrivao od ubojica...

Kuća je sagrađena 1905. godine, ima 32 sobe, osam kupaonica i dva lifta. Jugoslavija ju je kupila 0946. godine za 'samo' 300.000 dolara.

Foto: Scott Wintrow/Gamut Photos

Komentari (27)
  • dakle nije titova, nego je u vlasništvu država sljednica bivše jugoslavije. da je bila titova, onda bi sinovi i unučad broza imali što dijeliti. kako bi budući naraštaji znali išta pametno i znali pravu istinu, kad su konstantno šopani lažima onih koji su jedva dočekali trenutak čerupanja onoga što su naraštaji do devedesete stvarali?

    5. 11. 2018,   12:06
  • Tito je u istoj bio cca 2-3x. Kuća nije njegova, jer bi ju naslijedila djeca Tita. Kuća je bila vlasništvo N.F.R.J., kasnije SFRJ. Kuća je sastavni dio mase imovine bivše države , koja se djeli među bivšim državama Jugoslavije po ključu. Senzacionalistički naslov za paljenje priprostog ne informiranog puka i komune. Do kraja dana, ova tema će biti prepuna komentara: komunjare, fašisti, Srbi, Hrvati, ustaše, četnici......nema kraja!

    5. 11. 2018,   11:26
  • Mercedes lažeš. Tito nije bio vlasnik kuće( a) uredno upisan u gruntovnici kao F. Tuđman. Zašto pišeš izmišljotine? Tko te tomu učio????

    5. 11. 2018,   11:47