Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Amerikanac kojeg su tražili 10 dana došao u policijsku postaju

None Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL 2

Policija nam je u četvrtak ujutro rekla da ga ne mogu maknuti sa stranice nestali.hr dok se ne javi u najbližu policijsku postaju što je dio procedure. Sad su nam potvrdili da se Jacob Andrew javio u PP Makarska

Ušao je u policijsku postaju u Makarskoj. Sad ga i službeno možemo maknuti s popisa nestalih, rekli su nam u policiji. Radi se o Amerikancu Jacobu Andrewu Lingu (18) koji je nestao u Hrvatskoj i kojeg su tražili 10 dana. 

'JAVIO SE BRATU I OBITELJI' Policija nam potvrdila: Pronašli su nestalog Amerikanca (18)

Putovao je sam, a u Hrvatsku je došao iz Italije. Prije toga posjetio je Švicarsku i Francusku. Obitelji je fotografiju na kojoj se vidi Baška Voda poslao 22. srpnja, a tri dana kasnije od njih je tražio novac. Kasnije se pokazalo da taj račun uopće nije koristio. To je bio njegov posljednji kontakt s obitelji i nakon toga ni mobitel mu više nije bio aktivan. U cijeli slučaj se uključio i FBI, a sve se završilo dobro.

U četvrtak ujutro policija nam je potvrdila da se Andrew javio obitelji koja je kontaktirala veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu koje je u bilo kontaktu s MUP-om. Obitelj je zahvalila policiji i medijima. Iz policije su nam u četvrtak ujutro rekli kako ga ne mogu odmah maknuti sa stranice nestali.hr dok se ne javi u najbližu policijsku postaju što je dio procedure.

Sad kad je i to sređeno, maknut će ga sa stranice na kojoj su nestali. 

Komentari (81)
  • Naljutio se na roditelje jer mu nisu poslali dolara koliko je on htio. Kada s 18 godina ideš putovati po svijetu onda prvo zaradi dovoljno.

    8. 8. 2019,   14:58
  • Nek je on živ i zdrav a kad dođe doma jedno predavanje!!! Tako neodgovoran bit i danima se ne javit obitelji ne smatram da je postupak zrele osobe. Budući da je nezreo nije trebao ići na takav put.

    8. 8. 2019,   14:33
  • Super da se sve sretno svrsilo!

    8. 8. 2019,   14:12