Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Amerikanac nestao kod Omiša: HGSS najavio 'epsku potragu'

None Foto:

Amerikanac je išao u obilazak Fortice organizirano budući da se nalazi na krstarenju Jadranom na brodu Plomin. Zadnji put je viđen kod Fortice, a kada se grupa vratila na brod, ustanovili su da ga nema

>>> Zadnje informacije...

17.10 - Helikoptere su povukli, a potraga i dalje traje. GSS-ovci sa svom opremom pretražuju područje Fortice. 

Foto: Mario Matana/24sata

Amerikanac (52) iz Kalifornije uputio se u nedjelju popodne na Forticu iznad Omiša i još se nije vratio. Za njim tragaju Hrvatska gorska služba spašavanja te omiški vatrogasci, a angažirani su i helikopteri. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Helikopteri su počeli pretraživati teren, a ukoliko tijekom poslijepodneva ne pronađu Amerikanca, HGSS je najavio potragu "epskih razmjera" u kojoj će sudjelovati sve njihove stanice iz srednje Dalmacije. 

- Amerikanac je išao u obilazak Fortice organizirano budući da se nalazi na krstarenju Jadranom na brodu Plomin. Zadnji put je viđen kod Fortice, a kada se grupa vratila na brod i zaputila u Makarsku, ustanovili su da ga nema. U trenutku nestanka bio je obučen u bijelu košulju, a imao je i tamni šešir - rekao je Darko Gavrić-Čerčo, pročelnik stanice Split za Slobodnu Dalmaciju

Komentari (25)
  • Hahaha, može li neki članak proći bez ovih komentara o plaćanju! :)))

    17. 6. 2019,   16:23
  • A šta reći na ovo. Iša ORGANIZIRANO do Fortice, cca kilometar ipo i izgubio se. Pa kakvi su to organizirani izleti kad se tek nakon dana sazna da jedan fali. ORGANIZACIJA na nivou.

    17. 6. 2019,   16:32
  • Možda ga je netko oteo?

    17. 6. 2019,   17:20