Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Amerikanac slučajno doplovio od Aljaske do istoka Rusije

None Foto: Google maps

John Martin s Aljaske krenuo je svojim čamcem rijekom Yukon duž Aljaske, pa je zbog loših vremenskih uvjeta završio u Beringovom prolazu i stigao do krajnjeg istoka Rusije

Četrdesetšestogodišnji Amerikanac John Martin slučajno je u svojem čamcu doplovio do krajnjega istoka Rusije, pošto je nekoliko dana zbog nevremena plutao od obala Aljaske preko Beringova prolaza, izvijestilo je u petak rusko ministarstvo vanjskih poslova. 

Martin, koji živi u Anchorageu, manjim je čamcem krenuo rijekom Yukon duž Aljaske, no zbog loših vremenskih uvjeta završio je u Beringovu prolazu, morskom prolazu između azijskoga Čukotskog poluotoka i Aljaske, kazala je glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova

Čamac završio na ruskoj obali

- Prije dva tjedna američki državljanin John Martin odlučio je zaploviti rijekom Yukon. No zbog loših vremenskih uvjeta i nedostatka navigacijske opreme, nekoliko je dana proveo plutajući otvorenim morem te, ne znajući, završio na ruskom teritoriju - rekla je Zaharova.

Nekoliko je dana bio prepušten iznimno lošim vremenskim uvjetima koji su njegov čamac na kraju 'izbacili' na rusku obalu, a u četvrtak su ga u Čukotki pronašli pripadnici ruske obalne straže. 

O incidentu je odmah obaviješten američki konzulat u Vladivostoku, a Zaharova je kazala da su liječnici nakon pregleda utvrdili da je John Martin dobroga zdravlja.

Komentari (2)
  • Otkrio Rusiju !

    4. 8. 2018,   08:14
  • Uf, sad sam se sjetio kad je onaj malac spustio svoj aviončić na Crveni trg! :)

    3. 8. 2018,   20:32