Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Većina Amerikanaca nije za Trumpovu politiku prema Rusiji

Njih 55 posto se ne slaže s načinom na koji Donald Trump vodi odnose s Rusijom, dok ga u tome podupire 37 posto Amerikanaca, pokazalo je istraživanje Reutersa/Ipsosa

Više od polovine Amerikanaca ne odobrava način na koji se predsjednik Donald Trump odnosi prema Rusiji, pokazala je anketa provedena nakon kontroverznog summita i zajedničke konferencije s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Ipak, Trumpovo ponašanje na summitu u Helsinkiju na kojem nije optužio Putina za miješanje u predsjedničke izbore i na kojem je izrazio sumnju u zaključke američkih obavještajnih službi, nije utjecao na njegov ukupni rejting.

Trump-Putin summit in Helsinki MINISTRI EU: 'Unatoč Trumpovim izjavama, SAD nam ipak ostaje prijatelj'

Najnovija anketa je pokazala da Trumpa podržava 42 posto ispitanika, u odnosu na prosječnih 40 do 44 posto u srpnju.

No, 55 posto ih se ne slaže s načinom na koji vodi odnose s Rusijom, dok ga u tome podupire 37 posto Amerikanaca, pokazalo je istraživanje Reutersa/Ipsosa.

Trump je u ponedjeljak u Helsinkiju rekao kako ne vidi razloga za vjerovati da se Rusija uplela u američke izbore 2016. te da je to Putin "krajnje energično i snažno zanijekao".

Helsinki Summit 2018 OPUŠTENO DRUŽENJE Putin Trumpu poklonio loptu: 'Sada je lopta u vašem polju'

Tom je izjavom potkopao zaključke američkih obavještajnih agencija oko ruskog miješanja, pa se našao na udaru oštrih kritika vodećih senatora obiju stranaka, i demokrata i njegovih republikanaca.

U utorak je izjavu povukao, rekavši da prihvaća zaključke američkih agencija o ruskom miješanju, ali da to uplitanje nije imalo nikakav utjecaj na rezultat izbora. Trump je na izborima pobjedio demokratsku protukandidatkinju Hillary Clinton.

Predsjednik je u utorak pojasnio da je izgovarajući ključnu rečenicu na konferenciji za novinare zaboravio staviti rječcu "ne", što je dalo suprotno značenje onome što je želio reći.

FILE PHOTO: U.S. President Donald Trump and Russia's President Vladimir Putin talk during the family photo session at the APEC Summit in Danang SASTALI SE TRUMP I PUTIN 'Krajnje je vrijeme da razgovaramo o bolnim temama'

Anketa je također pokazala da 38 posto ispitanika smatra Rusiju neprijateljem SAD-a. Isto toliko drži je suparnikom, a samo osam posto prijateljem.

Komentari (3)
  • Te ankete nemaju previse utjecaja na ishod pobjednika na izborima, zar ne? Opet ce biti "odabran" ili imate novog trojanskog konja za stoku sitnog zuba ? I ja, da sam amer , odabrao bih Trumpla kog ne mogu smisliti i ne mislim da je samostalan u svojim odlukama, nego pajac bogatog zivovskog klana. Svaka njegova zaista samostalna ideja je bila bacena pod vlak. Ja vjerojatno ne bih ni izasao na te nazovi izbore. Ali ono sto je Obama radio 8 godina i dobio Nobelovu za nis, samo zato sto je recitirao tudje dobro srocene govore, koje je poslije ponavljao u gotovo svakoj prilici ko papagaj. A da ne kazem koliko je novih frontova otvorio bez pravih realnih razliga. Samo j enastavio jos zesce ono sto je Bush zapoceo. O Hillary jos manje treba govoriti. A da ne spominjemo apsurdne zakone o "slobodi izrazavanja i misljenja" koje se granicilo s sizofrenijom i perverzijom ultra lijevih. Mozete vi te predigre o anketama slobodno objesiti macku o rep. Fino vi nama radije recite, koga to megalomani bogatasi zapravo kane izabrati za novog pajaca?

    18. 7. 2018,   11:29
  • Isprani mozgovi, takvih ima i u hrvatskoj.

    18. 7. 2018,   11:26
  • oni tamo su poludili, ne razumiju što su dobrosusjedski odnosi, o kojim velesilama se radi, no politiziraju ga ! smirite se, ako ste željni urota zavjera, rata, eto vam sad pa ratujte, dosta ste po svijetu!

    19. 7. 2018,   09:24