Obavijesti

News

Komentari 3

Amerikanci će istražiti navode o istrazi FBI-ja protiv Trumpa

Amerikanci će istražiti navode o istrazi FBI-ja protiv Trumpa
1

Odbor za pravosuđe američkoga Zastupničkog doma istražit će novinsko izvješće u kojemu se navodi da je FBI istraživao je li predsjednik Donald Trump radio za Rusiju, protiv američkih interesa.

VIDEO

New York Times je izvijestio da je istraga otvorena nekoliko dana nakon što je Trump u svibnju 2017. smijenio Jamesa Comeya s dužnosti direktora FBI-a. U članku se, uz ostalo, navodi da su istražitelji protuobavještajne službe morali razmotriti predstavlja li Trumpovo djelovanje moguću prijetnju nacionalnoj sigurnosti.

Bijela kuća odbacila je u petak Timesov članak kao "apsurdan", dok je Trump u subotu napao Comeya i FBI u objavama na Twitteru.

Predsjednik Odbora za pravosuđe Zastupničkog doma Jerrold Nadler priopćio je da će njegov odbor tijekom predstojećih tjedana "poduzeti korake kako bi bolje razumio i predsjednikove poteze i reakciju FBI-a na to ponašanje". Dodao je da će zastupnici pokušati zaštititi istražitelje od predsjednikovih "sve rastrojenijih napada".

- Nemamo razloga sumnjati u ozbiljnost ili profesionalizam FBI-a, kao što je to učinio predsjednik u svojoj reakciji na ovaj članak, priopćio je Nadler, demokratski zastupnik iz New Yorka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Iz ovoga smo članka doznali da je, čak i u prvim danima Trumpove administracije, predsjednikovo ponašanje bilo toliko nepredvidivo i zabrinjavajuće da se FBI osjetio obveznim povući potez bez presedana - otvoriti protuobavještajnu istragu protiv službujućeg predsjednika, rekao je Nadler.

Predsjednik Odbora za obavještajne službe Zastupničkog doma Adam Schiff nije želio komentirati navode iz članka, ali je rekao da će njegov odbor nastaviti istragu o Trumpovim kontaktima s Rusijom.

- Naša je istraga od samoga početka protuobavještajne prirode i usredotočena je na one koji su bili povezani s Trumpovom kampanjom, uključujući i samoga predsjednika, rekao je Schiff, demokratski zastupnik iz Kalifornije.

Schiff je rekao da su sastanci, kontakti i komunikacija između Trumpovih suradnika i Rusa, kao i "mreža laži o tim kontaktima te predsjednikove izjave i potezi" pojačali potrebu da se slijedi trag dokaza, kamo god oni vodili.

Prema Timesu, FBI je počeo sumnjati u povezanost Trumpa s Rusijom tijekom predsjedničke kampanje 2016., ali je pričekao s istragom sve dok Trump nije smijenio Comeya jer je odbio prekinuti prve istrage o mogućoj umiješanosti Rusije u izbore. FBI je otvorio istragu i o tome je li Trumpova smjena Comeya pokušaj ometanja pravosuđa.

Istragu o Trumpu preuzeo je posebni savjetnik Robert Mueller nekoliko dana nakon što ju je FBI otvorio, ispitujući navode o umiješanosti Rusije u izbore, napisao je Times. Rusija je opovrgnula da je pokušala utjecati na ishod izbora.

Trump je u subotu napao Times i bivše čelnike FBI-a te je kritizirao istragu koju je agencija provela nad Hillary Clinton, njegove protukandidatkinje na izborima 2016.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag